Осіння відпустка в Україні: що стане альтернативою Криму?

Напружена ситуація у країні вносить свої корективи у звичне життя українців. Та все ж ми продовжуємо планувати, працювати і відпочивати.
0_b23f1_555fabcb_XXL

У майбутньому курортному сезоні українців, які віддадуть перевагу вітчизняному відпочинку, мабуть, побільшає. Тож якщо не у Туреччину та не у Крим, то куди?

Насправді в Україні є немало цікавих та комфортних зон для відпочинку. Старовинні замки і найбагатші музеї; дивовижної краси природні ландшафти, озера і джерела із цілющими водами; гори, степи і навіть пустелі. Любителі екстриму та відпочинку на березі моря, шукачі пригод і цінителі первозданності природи – кожен може знайти своє в Україні. Варто лише обрати те, що найкраще підійде саме вам.

Карпатський край: гори, полонини, річки і гуцульський колорит

фото: Михаил Глаголевфото: Михаил Глаголев

Дивовижної краси природа та багата й оригінальна місцева культура Карпат давно приваблюють туристів з усього світу. Цей унікальний край, щедро наділений безліччю природних див. Гірські вершини, полонини, бистрі річки та цілющі джерела, найрізноманітніші озера, лікувальні трави, запашні ягоди і гриби – це далеко не все, чим можна охарактеризувати Карпати.

Карпати – це ще й самобутня гуцульська культура, яку ви побачите у колоритних сільських колибах, у численних музеях, у народних ремеслах, у коломийках… А Закарпатська область ще й багата на архітектурні пам’ятки: чого варті лише Ужгородський та Мукачівський замки, безкінечно цікаві містечка Берегово, Ужгород чи Хуст.
За останні роки туристична сфера у Карпатах значно розвинулась. Величезні комфортабельні готелі та бази відпочинку із басейнами складуть гідну альтернативу дерев’яним будиночкам – для любителів більшого комфорту.

Шацькі Озера: найчистіша вода, риболовля та хвойні ліси

свитязь

Якщо влітку вас все ж тягне до води – їдьте на Шацькі озера. Цей дивовижний куточок природи справді унікальний у різних планах. Шацький національний природній парк налічує 24 озера. Перлиною цього букету є Світязь – найглибше озеро України. Неймовірно чиста вода та помірна глибина зробили його улюбленим місцем відпочинку навіть туристів з Білорусі, Польщі, Росії та ін. країн. Багато з них оцінили і цілющу дію лікувальних грязей шацьких озер. А неймовірна різноманітність риб приваблює тих, хто любить поєднувати романтичний відпочинок у наметах із риболовлею. Довкола Шацького національного парку – смуга хвойних лісів із смачними ягодами і грибами. Волинські озера – найкраще місце для спокійного, тихого відпочинку на лоні озерної проди, який, до того ж, доступний навіть для обмеженого сімейного бюджету.

Читайте також  Туреччина зробила приємний сюрприз для українських туристів

Пляжі Одеси: Чорне море, комфортні пляжі, цікаве місто

299020_10151421368262774_742549097_n

Купальний сезон в Одесі триває протягом усього літа та продовжується ще на оксамитовий сезон – це дозволяє м’який і теплий клімат. Саме місто цікаве у туристичному плані: тут багато визначний пам’яток, красивої архітектури старих вуличок і найкращим чином розвинена інфраструктура. Позасмагавши вдень на міському пляжі не доведеться сумувати і ввечері, нічне життя тут вирує на повну: безліч клубів, барів, ресторанів та дискотек.

Поруч з містом розташовані три великих лимани: Куяльницький, Хаджибейський та Сухий. Тут безліч пляжів та багато мінеральних джерел. Пляжі на березі Чорного моря в Одесі розтягнулись аж на 30 км. Платні, чи безкоштовні. Ланжерон (найстаріший з усіх), Отрада, Дельфін, Аркадія, Лузанівка – кожен з пляжів має свої особливості. Ціни на відпочинок можуть задовільнити різні категорії клієнтів.

Азовське море: тепла вода, лікувальні грязі, помірні ціни

Azov

Азовське море є внутрішнім морем Атлантичного океану. Воно навіть тепліше, ніж Чорне: у найспекотніші дні вода нагрівається тут до 28 градусів. Пологі піщані пляжі без каміння чудово підходять для відпочинку із дітьми. Клімат дуже м’який, а повітря насичене такими корисними мікроелементами, як кальцій, йод і бром.

Село Кирилівка, Урзуф, Азовська Ялта, Генічеськ – обирати вам. Бердянськ – один із найпопулярніших тутешніх курортів. Чисті піщані пляжі, лікувальна мінеральна вода, лікувальні грязі, що прирівнюються за властивостями до грязей Мертвого моря. Комфортний відпочинок тут забезпечить вам сучасний котеджний комплекс.

Поділля: мальовнича природа, річки та замки

фото спільноти Турклубфото спільноти Турклуб

А ще у нас є багате на річки Поділля. У глибоку давнину на території Поділля було море, і сліди його донних утворень добре простежуються на схилах Бакотської затоки Дністра. В останні роки особливою популярністю серед туристів користуються сплави по Дністру. Активний екстремальний відпочинок для відважних любителів пригод.

Читайте також  Одні воюють, а інші відпочивають на курортах! Ви будите приголомшені із сиим помітили Потапа на відпочинку у Дубаї..

Поділля – край із мальовничою природою та багатою історією, яка залишила на його землях чимало унікальних пам’яток. Кам’янець-Подільська та Хотинська фортеця, Лядівський скельний монастир – яскраві приклади цього. Не менш цікавим є і природній заповідник Подільські Товтри.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.