Всесвітньовідомий український економіст Роман Шеремета прочитав лекцію для студентів Івано-Франківського університету нафти і газу (фото+відео).

Сьогодні, 31 серпня, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась прес-конференція ректора ІФНТУНГ,академіка НАН України Євстахія Крижанівського та колишнього студента університету,найкращого українця-економіста,за версією журналу Forbes Романа Шеремети.

dJKcTk2PwGQ

Випускник ІФНТУНГ Роман Шеремета увійшов до лідерів журналу Forbes і займає/ділить 1-2 місця. Колишній студент університету – кращий український економіст світу навчався у закладі з 1999 по 2003 роки. Отримав диплом бакалавра за напрямом “Економіка підприємства”, в 2003 році емігрував до США

Сьогодні Роман Шеремета – доцент кафедри Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв і спеціаліст в експериментальній економіці та теорії ігор, входить до складу редколегії видання «Journal of Economic Behavior and Organization» з третьої категорії рейтингу Academic Journal Guide. Роман Шеремета опублікував понад 40 наукових статей і є одним із найбільш цитованих економістів в рецензованих журналах.

Як відмітив на початку зустрічі ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський, прекрасним є те, що випускники університету досягають таких вершин.

«Університет ініціює багато програм. Потрібні тільки механізми економічної реалізації відповідних ідей. Чудесно,що наші випускники досягають таких вершин і сьогодні ми можемо уже спільно напрацьований механізм комплексно,більш загально,залучаючи більше коло держави,розглядати серйозні проблеми,які є в нашій державі. Є багато економічних проблем,але я думаю, якщо б нам вдалось вирішити проблему підвищення енергетичної безпеки держави – це стало б полегшенням в усіх інших площинах діяльності економіки нашої держави», – зазначив Є. Крижанівський.

Роман Шеремета поділився приємними спогадами про університет та рідне місто. За його спостереженнями багато позитивних зрушень сталися в Україні та зокрема в Івано-Франківську,незважаючи на зовнішні та внутрішні фактори, які цьому суперечать.

«Зі своєї сторони я готовий і хочу допомагати. Після того, як Україна почала зазнавати агресії від Росії і виникли всі ці проблеми, українська спілка закордоном дуже консолідувалася, як ніколи. Ми були патріотами,але зараз стали на голову вищими патріотами. Ми лобіюємо зараз навіть в американські закони,які би в певній мірі були вигідні для України. До прикладу ми створили петицію про скасування візового режиму до президента Обами, яку підписали більше ста тисяч американців і українців. Цього не сталося, проте Америка дозволила відкривати візу до десяти років.Тому набагато легше це зараз зробити,ніж було колись. Тобто якісь позитивні кроки уже є», – розповів Р. Шеремета.

Світовий економіст також зазначив, що Україна має величезний потенціал, адже нас дуже хороша середня освіта, просто країні потрібно допомогти.

Читайте також  Всесвітньо відомий економіст прочитає лекцію в Івано-Франківську

Щодо підготовки українських економістів, Роман Шеремета радить ставити акцент на якості освіти :

 

Завтра, 1 вересня, у День знань Роман Шеремета візьме участь в урочистій посвяті студентів ІФНТУНГ та прочитає лекцію для викладачів, студентів ІФНТУНГ та всіх охочих.

Лекція відбудеться о 12.00 за адресою: Івано-Франківськ, вул. Карпатська, 15, аудиторія 7.101.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.