Церква на Валах: франківці вимагають дитмайданчик і порядок з документами (фото)

Біля руїн колишнього кафе “Казка” на Валах у понеділок, 5 вересня, зібралися з півсотні обурених мешканців Івано-Франківська. Тут хочуть розпочати будівництво церкви Святого Миколая. Раніше повідомлялося, що вже почали встановлювати стовпці під паркан. Проте тоді люди огорожу поставити не дали.

14191739_650782698432071_1269134446_o1

Майбутній храм має вмістити 200 людей, його зводитимуть за пожертви. Один прихожанин вже готовий віддати мільйон гривень на будматеріали. Яка саме фірма займатиметься будівництвом – поки невідомо.

Люди вважають, що у них відбирають землю. Хочуть, аби тут була зелена зона. Представник церкви Ігор Остяк запевнив: жодного дерева не зріжуть.

“Ми просто огороджуємо територію для заїзду техніки зі сторони вулиці Валової на горб, на будмайданчик”, – зауважує він.

Люди запропонували, аби біля церкви облаштували ще й дитячий майданчик, бо там є велика площа. Остяк каже, майданчик буде, але трохи далі від храму. Бо, додає, згідно з проектом, землю виділили під будівництво церкви.

Активісти домагатимуться громадських слухань і звертатимуться до Управління екології, аби там дали роз’яснення. Бо, за словами людей, у заключній експертизі немає дозволу екологів.

“Треба будувати не лише згідно з Божих законів, а й звертати увагу на людські, на Конституцію”, – вважають мешканці.

Будівництво розраховане на два роки.

Нагадаємо, раніше, на засіданні містобудівної ради, представник церковної громади Ігор Остяк показав усю дозвільну документацію на будівництво храму. За його словами, ще в 2001 році міськвиконком вирішив передати приміщення кафе “Казка” на Валах фірмі “Конкорд”, власником якої був Костянтин Бородайко для реконструкції. Але її не провели.

Тоді, додає Остяк, у благих намірах Костянтин Бородайко передав ту ділянку Івано-Франківській єпархії УГКЦ ще у 2004 році, а також оплатив виготовлення проекту на будівництво церкви. У 2006 році проект пройшов експертизу. Через два роки міська рада прийняла рішення дозволити будівництво церкви на ділянці 0,13 га. І лише у 2015 році ділянка перейшла у постійне користування церковної громади Святого Миколая.

Читайте також  У центрі Франківська встановлять штучну новорічну ялинку за 562 тисячі гривень

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.