Путін у безвиході: доведеться спілкуватися з Порошенком

Президент Росії Володимир Путін не бачить іншого формату для переговорів щодо мирного врегулювання на Донбасі крім “нормандського”

ddddea01f8e8672c5b52048ad3769c355dc2be94

Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками саміту G20, передає depo.ua.

Однак, на його думку, такі зустрічі повинні вести до поліпшення ситуації, а не проводитися просто заради переговорів.

“Що стосується нормандського формату, добре це чи погано, але іншого варіанту хоча б зробити спроби врегулювання немає”, – сказав президент Росії.

За його словами, “тому, звичайно, Росія цей формат буде підтримувати”.
“Куди діватися, напевно, доведеться спілкуватися з (президентом України Петром Порошенком – ред.)”, – сказав Путін.

“Але, я сказав і федеральному канцлеру (ФРН Ангела Мергель – ред.), і президенту Франції Франсуа Олланду, що питання не в тому, щоб зустрічатися або не зустрічатися, питання в тому, щоб ці зустрічі вели до якогось позитивного руху вперед у врегулюванні”, – підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні президент Франції Франсуа Олланд заявив, що в найближчі дні відбудеться зустріч у “нормандському форматі”.

На полях саміту G20, який проходить в китайському місті Ханчжоу, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін 45 хвилин говорили про ситуацію на сході України, сирійську кризу і гуманітарну обстановку в Алеппо.

Пізніше, прес-секретар Путіна Пєсков казав, що Росія ще не визначилась щодо своєї участі у можливому саміті “нормандського формату”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.