У суді показали небачене досі відео розстрілу Майдану

Під час засідання Святошинського суду у справі п’яти екс-беркутівців, яких звинувачують у масових розстрілах активістів на вул. Інститутській в лютому 2014 року було оприлюднено невідоме раніше відео.

Про це повідомляє 5 канал.

725850

На судовому засіданні переглядали фрагмент відео, на якому снайпер розстрілює беззбройного і беззахисного киянина Володимира Мельничука на очах у активістів і його дружини Марії.

За даними експертизи, в чоловіка стріляли кулями калібру 8-9 мм, тобто з автоматів Калашникова. Шансів вижити у чоловіка не було.

Обвинувачені “беркутівці” стверджували, що стріляли невідомі з готелю “Україна”.

Однак крім цього, сторона звинувачення продемонструвала раніше невідоме відео, зняте камерами спостереження встановленими на будівлі Національного банку. Після його демонстрації підсудні “беркутівці” припинили наполягати на пострілах з готелю “Україна”, а лише стверджували, що з-за бетонних барикад стріляли й інші спецназівці.

Як стало відомо, незважаючи на опір “беркутівців”, суд задовольнив клопотання захисту, яке просить встановити точний час останньої в житті Мельничука розмови з матір’ю.

Нагадаємо, що Генпрокуратура ще в 2014 році передала до суду кримінальне провадження щодо екс-“беркутівців” Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, підозрюваних у вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в центрі Києва.

10 лютого 2016 року в ГПУ заявили про завершення розслідування і направили до суду кримінальне провадження щодо ще трьох екс-“беркутівців”: Олександра Маринченко, Сергія Тамтури і Олега Янишевського.

До слова, Генпрокуратура повідомила екс-співробітникам міліції Києва про підозру у фальсифікації матеріалів проваджень, незаконному затриманні та притягненні до кримінальної відповідальності 11 завідомо невинних осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.