Хто з депутатів не голосував за визнання російської Думи нелегітимною

20 вересня український парламент проголосував за визнання новообраної Держдуми Російської Федерації нелегітимною. Але не всі депутати підтримали таке рішення.

Верховна Рада розглянула два варіанти постанови. Перший документ визнавав нелегітимність тих російських депутатів, яких обрали в Криму. Другий – нелегітимність всієї Думи.

728577

Загалом за відповідне рішення проголосувало 264 народні обранці. Ще 60 вирішило не брати участь у голосуванні. І лише один нардеп при голосуванні “утримався”. Це був Павло Унгурян з “Народного фронту”.

Не віддали жодного голосу за ці проекти депутати від “Опозиційного блоку”. 19 з них вирішило не голосувати, а 24 були відсутні під час голосування.

Лише один голос підтримки це рішення отримало від групи “Партія “Відродження”. Його надав Артем Ільюк. 5 нардепів вирішили не брати участь у голосуванні, ще 17 депутатів на час голосування були відсутні.

Традиційно найбільше голосів за проект віддали депутати пропрезидентської партії “Блок Петра Порошенка”. Зі 143 депутатів 106 проголосували “за”. Не голосували 19 депутатів, 18 були відсутні. Серед них Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров.

Від фракції “Народний Фронт” проект отримав 74 голоси підтримки. Окрім Унгаряна, який утримався, не проголосували лише 6 осіб, які були відсутні.

Схожа ситуація і в фракції “Об’єднання “Самопоміч”, де 23 парламентарі підтримали це рішення, а ще троє на час голосування були відсутні.

15 голосів надали і депутати від “ВО “Батьківщина”. 6 нардепів від партії були відсутні під час голосування. Серед них і Юлія Тимошенко, яка в цей день була в парламенті, а також Надія Савченко.

“Радикали” Ляшка теж одностайно підтримали проект – 18 “за”, 3 – “відсутні”.

Від групи “Воля народу” надійшло лише чотири голоси підтримки. Решта – проігнорували голосування: 8 не голосували, ще 7 були відсутні.

Читайте також  Що чекає на мешканців «звільнених» територій

Щодо позафракційних, то їх підтримка розділилась порівну: 23 проголосували “за”, 9 – не голосували, 14 – були відсутні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.