Власник “112 Україна” просить політичного притулку в Бельгії

Андрій Подщипков знаходиться в стадії оформлення політичного притулку, про це він повідомив “Детектора медіа”. Підставою для отримання статусу політичного біженця в Бельгії став, за його словами, “політичний тиск в Україні”. Документи були подані Подщипковым ще на початку року.

57ea6343f1b01-i75-articleimage-119133_1200

Як повідомив “Детектора Медіа” Віктор Зубрицький, колишній креативний продюсер каналу “112 Україна”, що контактує з Подщипковым, спочатку власник каналу звертався з проханням про політичний притулок до влади Австрії. “Проте пізніше юристи Подщипкова переконали його звернутися за отриманням статусу біженця в Брюсселі, де він проживає”, – повідомив Зубрицький. Процес оформлення документів, як стверджує Зубрицький, був започаткований ще на початку 2016 року.

Нагадаємо, що вчора в пресі з’явилася інформація про те, що нібито рік тому нині побіжний депутат Олександр Онищенко вів переговори з каналом “112 Україна” про купівлю каналу нібито на користь Петра Порошенка. Угода не відбулася. У травні минулого року сайт “Дуся” писав про можливе придбання каналу Онищенко, але, за інформацією джерел, на користь Юлії Тимошенко, – на той момент Онищенко був членом фракції “Батьківщина”. Вчора ввечері Андрій Подщипков підтвердив факт переговорів у травні 2015 року про продаж “112” каналу пана Онищенка, але заявив, що той діяв від свого імені і, нібито, в своїх інтересах.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Олександра Онищенка за підозрою в привласненні коштів державної компанії “Укргазвидобування”і нанесенні державі збитків на суму 1,6 млрд доларів.

Віктор Зубрицький також перебуває в розшуку – за звинуваченням у причетності до розгону Майдану. Онищенко збирається судитися з українськими правоохоронцями, Віктор Зубрицький вже виграв кілька судів у МВС, які визнали заяви Авакова про те, що Зубрицький координував “титушек” на Майдані – наклепом. В інтерв’ю “Детектора Медіа” колишній глава департаменту по боротьбі з наркозлочинністю Ілля Ківа заявив, що Зубрицький зараз в Москві, і є реальним власником каналу “112 Україна”, згадавши при цьому серед можливих реальних власників каналу і екс-главу МВС у часи Януковича Віктора Захарченка.

Читайте також  Трагічна звістка з Бельгії. Загинув 5-річний хлопчик з України. Це сталося під час шторму “Кіаран”

Нагадаємо, що раніше оголошений в розшук підозрюваного в розтраті депутат Олександр Онищенко з Лондона заявив, що президент Петро Порошенко намагався через нього купити телеканал “112 Україна”.

У свою чергу в Адміністрації Президента спростовують інформацію переговорах про народного депутата Олександра Онищенка щодо покупки телеканалу 112 в інтересах президента Петра Порошенка.

Також директор компанії ICU Пасенюк заявив, що Онищенко спочатку мав намір придбати 112-й канал для себе.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.