Опалюваний сезон на межі зриву, – Івано-Франківськгаз

В Івано-Франківськгазі заявляють, що через багатомільйонні борги споживачів за природний газ на межі зриву початок опалювального сезону.Станом на 1 вересня 2016 року мешканці Івано-Франківщини заборгували майже 100 мільйонів гривень. Найчастіше рахунки за газ не сплачують в обласному центрі – загальний борг за газ тут складає 40 мільйонів гривень, повідомляють у прес-службі компанії.

batareyi-opalennya-teplo_0001-890x395

Зазначають, що вже другий рік поспіль борги за газ зростають саме в літній період.

Минулими роками більшість споживачів якраз влітку намагалася повністю сплатити борги за спожитий газ, які накопичились в опалювальний період. Деякі клієнти газових компаній навіть здійснювали передплату.

Але в 2015-2016 роках  зворотна ситуація. І це при тому , що 48% споживачів є субсидентами, з яких близько 10% не сплачують навіть обов’язкову частку платежу за газ.

«Зростаючі борги ставлять під загрозу забезпечення області газом в опалювальний період, – коментує директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів. – Адже, не одержуючи від населення у повному розмірі кошти за використаний природний газ, наше підприємство не може вчасно розрахуватися з його власником – НАК «Нафтогаз України».

У газовій компанії попереджають: якщо споживач нарощуватиме борги за блакитне паливо, до нього, після письмового попередження, застосують відключення від газопостачання.

З початку року від газопостачання відключено 1648 споживачів, які заборгували 6,6 мільйонів гривень. Як правило, це матеріально забезпечені люди. Ще 320 справ на боржників на суму понад 1,2 мільйонів гривень були передані до суду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.