Рада узаконить одностатеві шлюби – Лещенко

Депутат допускає, що це може бути однією з умов вступу України в Європейський Союз.

Депутад Верховної Ради Сергій Лещенко вважає, що наступне скликання українського парламенту ухвалить закон про легалізацію в Україні одностатевих шлюбів.

1888117

“Звичайно, в Україні це відбудеться. Питання тільки в тому, коли. Це може стати однією з умов інтеграції України в Європейський союз і стане поштовхом для більшого обговорення теми. Чи буде це в 2017 році? Не знаю. Можливо, нинішня Рада так і не прийме цей закон, але наступна – точно. Якщо, звичайно, збережеться орієнтація на Європейський Союз”, – сказав Лещенко в інтерв’ю виданню Reed.

Народний депутат також підтримує ініціативу легалізації в Україні легких наркотиків.

“У світі відбувається декриміналізація легких наркотиків. Це неминуче буде і в Україні, але суспільство поки що не готове це визнати. Я б на нинішньому етапі не підтримав таке питання, але виступав би за те, щоб об’єктом покарання були виробники і розповсюджувачі, а не споживачі. Європейські країни зрозуміли, що основну загрозу несуть важкі наркотики. Там і оборот грошей більший, і соціальні наслідки серйозніші, тому поступово відмовилися від боротьби з марихуаною, наприклад”, – сказав Лещенко.

Також народний депутат вважає, що в Україні потрібно легалізувати проституцію, пояснюючи це тим, що “це боротьба з природою людини” і її необхідно “декриміналізувати і поступово легалізувати”.

“Легалізація дасть гарантії соціального захисту для трудозанятого населення, фізичної безпеки і направить гроші в бюджет. Багато країн це використовують ще й як туристичну принаду. Українці не повинні бути дурніші цих держав. Проституцію необхідно декриміналізувати і поступово легалізувати”, – резюмував він.

Тему заборон аборту Лещенко взагалі не вважає приводом для обговорення.

Читайте також  Пропало 3,4 млн чоловіків: у Раді жахнулися, як ТЦК зацькували людей

“Заборона абортів у сучасному світі навіть не є приводом для обговорення, це пережиток минулого століття. Тут навіть не можна дискутувати”, – зазначив нардеп.

Раніше Лещенко задекларував свою нову квартиру площею 192 кв. м у центрі Києва, що призвело до гучного скандалу в українському суспільстві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.