Ціна мільярдного кредиту: Україна пообіцяла МВФ пенсійну реформу

Україна зобов’язується перед Міжнародним валютним фондом до кінця 2016 року прийняти закон про поступову зміну пенсійного віку.Про це йдеться в тексті меморандуму співпраці України і МВФ.МВФ зазначає, що для того, щоб зменшити дефіцит Пенсійного фонду, Україна повинна до кінця грудня 2016 року прийняти зміни до пенсійного законодавства.

dolari-groshi-habar-890x395

Зокрема, влада повинні поступово врегулювати вік виходу на пенсію і провести подальше скорочення можливості для дострокового виходу на пенсію, посилити критерії прийнятності для мінімальної пенсії.

Також, згідно з меморандумом, Україна повинна забезпечити відсутність привілеїв для будь-якої професії (за винятком військових), а також розширити базу для внесків у систему соціального забезпечення.

Крім того, розширити базу для внесків у систему соціального забезпечення; забезпечити справедливий податковий режим пенсій; і заохочувати декларацію фактичних доходів.

Крім того, Україна зобов’язалася з 2017 року зайнятися забезпеченням підвищення пенсій за рахунок внесків.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що МВФ вимагає від України проведення пенсійної реформи для отримання наступного траншу.

Серед вимог: поступова зміна пенсійного віку, встановлення єдиного принципу пенсійного забезпечення без надання пільг для яких-небудь професій (крім військових), розширення бази для внесків у систему соціального забезпечення, встановлення справедливого податкового режиму для пенсій.

14 вересня Міжнародний валютний фонд вирішив виділити Україні третій транш у розмірі 1 млрд доларів за програмою розширеного фінансування EFF.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.