Черговий програш Кремля: МВФ назвав умови, терміни і суми кредиту Україні

56214

Успішна реалізація економічної програми відкриває для України можливість залучити у Міжнародного валютного фонду (МВФ) $ 1,3 млрд в 2016 році і майже $ 5,4 млрд в 2017 році за програмою розширеного фінансування EFF.

Відповідний оновлений графік оприлюднений в матеріалах другого перегляду програми EFF, який МВФ оприлюднив у понеділок.

Виділення коштів планується щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності: найбільший транш планується в першому кварталі 2017 року – більше $ 1,986 млрд, після чого їх розмір двох наступних буде скорочений до $ 1,33 млрд, а решти п’яти – до $ 735 млн.

МВФ уточнює, що з урахуванням зустрічних виплат в рахунок обслуговування Києвом боргу перед Фондом, чисте фінансування з боку МВФ в 2016 році можливо в обсязі $ 2,3 млрд, в 2017 – $ 4,5 млрд і в 2018 році – $ 0,9 млрд.

Як говориться в матеріалах, до кінця поточного року крім $ 1 млрд вже залучених від розміщення єврооблігацій під гарантії США Україна може також отримати EUR600 млн макрофінансової допомоги і $ 100 млн у вигляді кредиту Національного банку Швейцарії Нацбанку України.

Також, МВФ дав свій прогноз розвитку економіки України до 2021 року, згідно з яким зростання ВВП України в 2017 році може скласти 2,5%, в 2018 – 3%, в 2019 – 3,5%, у 2020 2021 роках – 4%.

Нагадаємо, що раніше Російська Федерація проголосувала проти (однак обламалась) виділення Україні траншу в 1 мільярд доларів в рамках чотирирічної програми допомоги на раді директорів Міжнародного Валютного Фонду (МВФ), повідомило одне з джерел
“Всі (члени директорів), крім Росії, голосували за виділення Україні траншу”, – сказав директор від РФ в фонді Олексій Можин.
Росія і раніше висловлювалася проти виділення цього траншу, оскільки Україна не виконувала свої зобов’язання з погашення своїх боргових зобов’язань перед РФ.
До цього прострочення за суверенним боргом не давало МВФ можливості виділити країні-боржнику кошти. Однак за новими правилами така можливість з’явилася, але тільки в разі, якщо боржник намагався вести переговори з країною-кредитором, а кредитор, в свою чергу, не відмовлявся вести переговори з реструктуризації.

Читайте також  Як оформити документи на дитину для поїздки в Європу без віз

Джерела: http://rusjev.net/2016/10/04/mvf-nazval-usloviya-sroki-i-summyi-kredita-ukraine/

http://tsn.ua/politika/mvf-visunuv-ukrayini-novi-umovi-dlya-otrimannya-transhu-748342.html

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: