Канада залишить частину літаків в Сирії

Бойову авіацію уряд відкликає з Сирії та Іраку.

1719245

Канада відкликає з Сирії та Іраку свою бойову авіацію, але залишить допоміжні і розвідувальні літаки.

“У міністерстві оборони повідомили, що винищувачі CF-18s будуть відкликані з очолюваної США бойової операції, а інші літаки – дві розвідувальні Аврори, два транспортні літаки і літак-дозаправник Поларіс – продовжуватимуть виконувати свої завдання у складі коаліції”, – передає СВС News.

Також наголошується, що міжнародні партнери не зверталися до Канаді із запитом про зміну цього рішення.”На Канаду не чинилося жодного тиску щодо продовження її участі в бомбардуваннях”, – повідомив СВС анонімний старший радник прем’єр-міністра.

При цьому іноземні лідери кілька разів просили Джастіна Трюдо роз’яснити офіційну позицію Канади, втім “залишалися задоволені” його відповіддю. “З боку наших партнерів є розуміння, що тренування місцевих сил є дуже потрібним і вагомим внеском”, – зазначив співрозмовник СВС.

Раніше прем’єр-міністр Джастін Трюдо, лідер Ліберальної партії, що перемогла на виборах у Канаді, підтвердив намір припинити участь літаків ВПС країни у військовій операції проти “Ісламської держави” в Сирії та Іраку.

При цьому він зобов’язався збільшити кількість своїх інструкторів, які навчають місцевих бійців. Канадська опозиція розкритикувала таке рішення уряду і закликала продовжувати удари по терористах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: