Siemens заборонила використовувати свої турбіни в окупованому Криму – Мін’юст

Німецька компанія підтвердила прихильність санкціям. Німецька компанія Siemens заборонила використовувати турбіни для електростанцій в окупованому Криму. Про це “Крим.Реаліям” розповів заступник голови українського Мін’юсту Сергій Пєтухов.

384793875

За його словами, “в контракті німецької фірми внесені пункти, які забороняють використовувати ці турбіни на території Криму. Ми, зі свого боку, продовжимо моніторинг цієї угоди”. Сергій Пєтухов додав, що Євросоюз оновлює своє інформування бізнес-структур: при підписанні контрактів з Росією в них буде вписано положення, що обмежує використання товарів і технологій, передбачених санкціями, на території окупованого Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що будівельники двох електростанцій в окупованому Росією Криму збираються встановити турбіни, виготовлені спільним з Siemens підприємством. Про це повідомляло Reuters з посиланням на три джерела, які знайомі з технічними деталями майбутніх електростанцій.

За їх словами, електростанції, які будуються в Криму, пристосовані тільки для турбін німецької компанії Siemens. Кримський півострів є частиною України протягом десятиліть, але президент Росії Володимир Путін анексував цю територію в березні 2014 року після перемоги Євромайдану в Києві. Сполучені Штати, як і Європейський Союз, відмовилися визнати легітимною анексію Криму і ввели санкції щодо російських державних банків і корпорацій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.