Кремлівський медвідь попав у сирійський капкан

siriya-1

Поки Захід маніакально бореться з “Ісламським державою”, найбільше людей в Сирії гине від рук урядових військ Асада і авіації його товариша по зброї Володимира Путіна.

Зведення з місць військових дій не завжди можна перевірити, але за даними сирійського відділення Human Rights, 204 випадки масових вбивств мирних жителів в першій половині цього року – результат дії армії Асада, ще 66 випадків – на совісті російських військових.

Можна навести інші невтішні статистичні дані. До 18 березня 2016 – го число загиблих від нальотів і обстрілів рашистськими військами становило 1799 мирних жителів країни, у тому числі 431 дитина і підліток у віці до 18 років і 262 жінки старше 18 років.

А нещодавно російські ПКС (повітряно-космічні сили – ред.) завдали чергового авіаудару по сирійському місті Алеппо, внаслідок якого загинули десятки мирних мешканців.

Цей удар став останньої краплею в чаші терпінні західних держав. Загалом, з часу порушення еРеФією та її маріонеткою Асадом перемир’я 19 вересня втратили життя кілька сотень цивільних.

8 жовтня відбулося екстрене засідання Ради Безпеки ООН на якій розглядалося питання про введення на території Сирії режиму припинення вогню. Однак, таку резолюцію цілком прогнозовано заблокувала рашка. У відповідь на це Франція заявила про намір ініціювати розслідування злочинів рашистських військ у Сирії (так це давно пора зробити).

В інтерв’ю французькому телебаченню французький президент Олланд сказав, що справа може бути передана на розгляд Міжнародного кримінального суду (МКС).

“Це люди, які сьогодні стають жертвами військових злочинів. Ті, хто робить ці злочини, повинні понести відповідальність за скоєне, в тому числі і в Міжнародному кримінальному суді”, – заявив Олланд в інтерв’ю телеканалу TMC.

Читайте також  У Каїрі обрушився 10-поверховий житловий будинок, загинули вісім осіб

Раніше Олланд вже дав зрозуміти, що його зустріч з російським карликом Володимиром Путіним, намічена на 19 жовтня, може не відбутися.

Навряд французи будуть розкидатися порожніми заявами. Очевидно, у них є очевидні докази жорстоких злочинів Росії. А отже, на лаву підсудних може сісти і сам «Валодя» і його оточення.

Якщо розслідування все-таки розпочнеться, це стане справжнім прецедентом, а також шансом, що російські злочини на Донбасі також будуть розкриті і винні понесуть покарання.

За матеріалами:

http://www.pravda.com.ua/news/2016/10/11/7123260/

http://www.radiosvoboda.org/a/news/28041029.html

http://podrobnosti.ua/2136836-frants-ntsju-rozslduvannja-zlochinv-ros-u-sir.html

http://www.bbc.com/russian/features-37151737

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: