Франківцям розповіли, як уникнути проблем із зором (ФОТО)

У вівторок, 11 жовтня, у фортечній галереї “Бастіон” відбувся захід до Дня зору, який відзначають щороку в другу неділю жовтня.

img_20161011_135129

“Люди мало звертають увагу на проблеми з зором. Набагато більше думають про серцеві захворювання, нервову систему. Старші люди вважають, що втрачають зір через вік, та дуже часто є такі захворювання, які можна виявити на ранніх стадіях і запобігти подальшому розвитку хвороби”, – зазначив Куратор заходу та представник Медичної фундації ПрикарпаттяАндрій Андрусишин .

Згідно зі статистикою, на Івано-Франківщині 20-25% людей з різними очними захворюваннями.

Лікар-офтальмолог “ІВО ОПТИКИ” Христина Гуменюк наголошує: хоча б двічі на рік потрібно звертатись до окуліста та проводити діагностику зору.

“Найгірше те, що люди відтягують до останнього. Більшість не задумується над тим, що потім може бути пізно. Ми наголошуємо: звертайтеся до окулістів вчасно, так ви ще зможете уникнути серйозних проблем “, – додала Гуменюк.

Лікарі кажуть, що сьогодні хочуть оглянути якомога більше людей. Можливо, вони виявлять розвиток захворювання на ранньому етапі. Додають, що треба піклуватися про свої очі – менше працювати за комп’ютером і більше прогулюватись.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.