У Росії не вірять, що Туреччина перекриє протоки і заговорили про “апокаліптичний сценарій”

Пєсков назвав “абсолютно апокаліптичним сценарієм” можливість перекриття Туреччиною морських проток для судноплавства.

www.baltinfo.ru

“Безумовно, з нашої точки зору, ступінь передбачуваності дій турецького керівництва зараз визначається непросто”, – цитує Пєскова Російська служба ВВС. – І давайте навіть не будемо обговорювати такі сценарії”.

При цьому представник президента РФ вважає попередження президента Реджепа Ердогана про те, що Туреччина буде вважати атаку проти свого літака в сирійському небі актом агресії “театром абсурду”.

“Це ж взагалі жахливий нюанс. Тобто, президент Туреччини зробив заяву, в якій сказав, що турецький літак був збитий над територією Сирії, то це буде вважатися актом агресії”, – стверджує Пєсков.

Нагадаємо, Володимир Путін 26 листопада звинуватив Туреччину в “свідомому” підштовхуванні двосторонніх відносин до безвиході.

Реджеп Тайіп Ердоган також відкинув звинувачення Володимира Путіна, що Туреччина допомагає фінансувати угруповання “Ісламська держава”, купуючи у неї нафту.

Російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецькими військовими 24 листопада в районі турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак незаконно порушив її повітряний простір, Росія наполягає, що він перебував у небі над Сирією.
Джерело

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: