У шкільних їдальнях розпочалися масові перевірки

Чи гарячі обіди? В івано-франківських шкільних їдальнях розпочалися масові перевірки. Представники галузевого Департаменту разом із фахівцями Держпрофнагляду та Держстандартметрології ревізують все – від ваги порції сніданку чи обіду до технічного забезпечення їдалень.
harchuvannya-u-shkoli

Першою під роздачу потрапила 22-га школа. Це – один із найбільших навчальних закладів міста. Тут навчаються понад півтори тисячі учнів. Щонайменше дві третини відвідують шкільну їдальню та буфет по кілька разів на день. З перевіркою чиновники з’явилися в розпал навчального дня – на перший сніданок.

Рейдова бригада зауважила і ще один нюанс – частину порцій кухарі виклали до приходу дітей, що не відповідає інструкції. Щоправда, контролери розуміють, їдальня велика і обслужити одночасно майже дві сотні учнів непросто. Попри це не мають застережень до технології миття посуду. Тут усе згідно з кількома інструкціями, що вивішені на стіні. Плюсом вважають те, що посудомийниця використовує гірчичний порошок замість хімічних миючих засобів. Цілком задовільнив учасників перевірки і технічний стан шкільної їдальні.

Гречка, печінка та салат із капусти … Контрольна порція шкільного сніданку навіть перевищила норму. Учні харчуванням задоволені.

22-га школа має стабільного підприємця, який системно займається організацією харчування. Валентина Руміш навіть облаштувала тут міні-пекарню. Булочки, батони та піца – все це власного виробництва. Одні і ті ж страви не повторюються щонайменше 10 днів. Проте, не завжди це прибуткова справа, зазначає Валентина Руміш.

В міському Департаменті освіти обіцяють навідатися до кожної школи. Акцентують увагу на перевірці тих закладів, де в результаті тендеру змінено підприємця-постачальника. Відео ТРК Вежа.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.