Кілька прикарпатських сіл не хочуть приєднуватись до запропонованих ОТГ

Сьогодні, 17 жовтня в Івано-Франківську відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу та з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

jpg-1123

Серед іншого, депутати розглянули проект рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний пан формування територій громад області», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Назарія Іваніва, питання про перспективний план вже розглядалося.

«Зараз необхідно внести зміни, адже як відомо, сім громад ідуть на вибори. З них чотири потребують змін. А саме, вилучити декілька сіл, адже вони не дали згоди війти в ОТГ», – зазначив чиновник.

Зокрема, вилучити: Космацька ОТГ – село Шепіт, Нижньовербівська – села Ковалівка, Спас, П’ядицька – село Джурків, Більшівцівська – Дитятин.

ВодночасуУ Тлумацькій ОТГ потрібно вилучити село Костів, Грушка та сільраду, що входить у це село – Мельники,  села Кутище, Грабичанка, Лиса гора, Паладичі та три сільські ради, які входять в це село – Гончарівка, Локітка та Попелів, та долучити село Остринь.

Депутати підтримали зміни та попросили, щоб на сесії облради про це питання доповідав голова ОДА або ж його заступник.

Нагадаємо, вибори у семи новостворених ОТГ повинні відбутися 18 грудня. А саме, Витвицькій ОТГ, Матеївецькій ОТГ, П’ядицькій ОТГ, Нижньовербівській ОТГ, Більшівцівській ОТГ, Космацькій ОТГ та Тлумацькій ОТГ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.