Попри карну справу, суд не повернув Міноборони 5 гектарів, куплених фірмою заступника ІФ ОДА

Суд не витребував у ТОВ «Екокомбуд» 4,86 га на користь Міністерства оборони. Про це свідчитьрішення Господарського суду Івано-Франківської області від 6 жовтня.

1442325808_08809799

Йдеться про ділянку у м.Івано-Франківськ на вул. Чорновола 161-А, що раніше перебувала у державній власності. У липні 2012 р. задоволено позов ТОВ «Актуаріс» до ТзОВ «Комфорт місто сервіс» про визнання права власності на 12,21 га у селі Крихівці Івано-Франківської області і 5,56 га у м.Івано-Франківськ на вул. Чорновола 161-А, інформують Наші гроші.

«Актуаріс» стверджувало, що «Комфорт місто сервіс» є її засновником і передала до її статутного капіталу вказані ділянки. «Актуаріс» хоче переоформити цю землю на себе. Суд позов задовольнив.

Набувши право власності на землю за рішенням суду, фірма «Актуаріс» у листопаді 2012 році продала 4,86 га на вул. Чорновола 161-а фірмі «Станіславівміськбуд». Сьогодні власником землі є фірма «Екокомбуд».

Фірма «Екокомбуд» позов заперечила і повідомила, що є добросовісним набувачем майна. У липні 2014 року «Станіславівміськбуд» увійшов до складу засновників товариства з часткою 99,99%. «Станіславівміськбуд» вніс до статутного капіталу «Екокомбуду» загадану ділянку площею 4, 86 га.

Суд став на бік «Екокомбуду» і вирішив, що ця фірма не знала і не могла знати про інтереси первісного власника.

27 лютого 2014 року військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом службового підроблення і зловживання повноваженнями керівника фірми «Актуаріс».

У жовтні 2014 року судове рішення, яким «Актуаріс» визнано власником землі, було скасовано. Встановлено, що ці ділянки є аеродромними землями оборони, зокрема військових містечок, і були незаконно відчужені, без рішення уряду і згоди Міноборони. Раніше за «Актуаріс» ці ділянки отримав «Комфорт місто сервіс» від ще однієї фірми – ТОВ «Світ вторинної сировини». Як вперше ці землі вибули з власності держави невідомо.

Читайте також  Інтимний скандал в Міноборони: фото 18+

Суд тільки зазначив, що реєстрація в кадастрі цих ділянок за фірмою «Актуаріс» стала можливою тому, що координати земельної ділянки, на яку має держакт Міноборони від 1982 р. не внесені в систему національного кадастру, оскільки вона на час його виготовлення не існувала.

Водночас відомо, що прокуратура зуміла добитися позитивного рішення щодо решти землі – в селі Крихівці. 10 листопада Господарський суд Івано-Франківської області витребував у ТОВ «Лайт Констракшн» 12,21 га землі. Фірма «Лайт Констракшн» була створена в Києві на початку 2014 року фірмою «Актуаріс», яка внесла спірні 12,21 до статутного фонду нового підприємства. Сьогодні «Лайт Констракшн» записане на Степана Мандзюка, який у 2014 р. балотувався до парламенту як самовисуванець і як відомий як доцент кафедри театрального мистецтва.

Наразі обидві ділянки мають цільове призначення для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

Фірма «Екокомбуд», яка зберегла землю у власності, зареєстрована у червні 2014 року. На початку її основним власником був «Станіславівміськбуд», а сьогодні вона записана на Ярослава Гуменюка.

«Станіславівміськбуд» створений у червні 2012 року і незадовго після того придбав спірних 4,86 га. Власниками фірми були Любомир Рекрутяк і Сергій Басараб, який з початку 2015 року є першим заступником голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука. Згідно з офіційною біографією, Басараб був директором «Станіславівміськбуду» до листопада 2013 року.

Сьогодні «Станіславівміськбуд» оформлений на Світлану Коробчук і ТОВ «Укрсервіс» Ігоря Фрезюка і Василя Федоріва. У 2012 році Світлана Коробчук мала дві спільні будівельні фірми з Сергієм Басарабом – ТОВ «ЛКМ-Інвест» і ТОВ «Франківськміськбуд».

Засновниками київського ТОВ «Актуаріс» є Олег Пінчук з Броварів і ТОВ «Комфорт місто сервіс». Засновниками останнього є киянка Вікторія Голубенко і ТОВ «Світ вторинної сировини», засновником якого є Олександр Гайдаєнко з смт Кодра Київської області.

Читайте також  Документ з погрозами російського Міноборони з'явився в ЗМІ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: