На Прикарпатті підприємство два роки не сплачувало податок. Борг 3,5 мільйонів гривень

Сьогодні, 19 жовтня працівники прокуратури області спільно із співробітниками Головного управління Державної фіскальної служби України провели обшук в одного із суб’єктів господарювання на території області, який ухилився від сплати понад 3 млн грн податків.

c95
Під час обшуку вилучено документи, які підтверджують факт неправомірної реалізації виробів з пластмаси та ухилення від сплати податків, електронні носії з інформацією про здійснення господарської діяльності підприємством та здобуті злочинним шляхом понад 100 тис. грн, пишеФіртка із посиланням на прес-службу прокуратури в Івано-Франківській області.
Як повідомив заступник прокурора області Руслан Вахітов, йдеться про документи фінансово-господарської діяльності підприємства за 2014-2016 роки, податкової та фінансової звітності, в тому числі чорнові записи.
Розслідування розпочато за ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) КК України.
Наразі установлено, що службові особи підприємства протягом двох років виготовляли необліковану продукцію, яку в подальшому реалізовували за готівкові кошти без відображення реалізації у бухгалтерському та  податковому обліку, внаслідок чого підприємство ухилилось від сплати податків на загальну суму 3 млн 591 тис. грн.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. Досудове розслідування триває.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.