На Прикарпатті підліток всадив ніж у серце товаришу, бо той не хотів заступати в наряд

Чотирнадцятирічні вихованці Надвірнянського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської області Богдан та Павло ввечері 29 листопада ніяк не могли вирішити: хто повинен заступити в наряд. Після кількох хвилин суперечок за прибирання приміщення взявся Павло. Він же незадовго по тому всадив ножа у серце Богдану.

20151130131429

Про загиблого другокурсника Богдана, уродженця Івано-Франківщини, у ліцеї говорять лише хороше. Практично весь вільний час проводив у спортзалі. Цікавився кулінарією. На його сторінці у соцмережах безліч цікавих рецептів. Мав багато товаришів, інформує press-centr.com

– Цього року я був з ним повсюди. Він записався на гурток тайського боксу, я з ним стояв в спарингах. З ним було дуже весело. Знаю його тільки з хорошої сторони. Ми з ним сиділи за одною партою. Але потім нас розсадили через погані оцінки. У нього з усіма були хороші стосунки. А ще Богдан мріяв стати льотчиком. Він знав про літаки усе, – каже один із найкращих товаришів Богдана.

Позитивно у ліцеї характеризують і його товариша Павла, який родом із Миколаївської області. Ніхто б і не подумав, що хлопець здатний на вбивство, та ще й через таку, здавалося б, дріб’язкову суперечку.У ліцеї розповідають, що хлопці почали сперечатися ще на посту. Павло попросив Богдана заступити у наряд. Однак той не послухав і пішов у спальню займатися своїми справами. До закінчення чергування злість Павлу не пройшла і хлопець пішов до товариша з’ясовувати стосунки.

– За попередніми даними, Павло стягнув Богдана на підлогу, вдарив ножем у груди і втік. Закривавленого хлопця, який уже почав синіти, побачили ліцеїсти. Вони ж викликали чергового та «швидку». 14-річного прикарпатця вирішили перенести у медчастину аби надати першу медичну допомогу, – розповідає начальник управління по роботі з дітьми та неповнолітніми ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Читайте також  31-річна жінка завагітніла від 13-річного підлітка

Хлопця намагалися врятувати до останнього, та коли до ліцею приїхала «швидка», Богдан уже був мертвим. Павло, якого підозрюють у вбивстві, ножем поцілив товаришу прямо у серце.

Прокуратура Надвірнянського району розпочала кримінальне провадження за статтею умисне вбивство. Вирішують, питання щодо міри запобіжного заходу для підозрюваного.

Тіло загиблого уже оглянули фахівці, провели розтин та судово-медичну експертизу. За загиблим 14-річним сином до Надвірної приїхала його мама та старші сестри. Тато на похорон сина їде із-за кордону, де працював, щоб допомогти Богдану здобути хорошу освіту.

Нагадаємо, що МВС у Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.115 Кримінального кодексу України, тобто “умисне вбивство”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: