Росія пропонує Києву ввести санкції проти ЄС

Після тристоронніх переговорів щодо зони вільної торгівлі позиції сторін залишилися колишніми.

1721176

На тристоронніх переговорах про старт з 2016 року режиму вільної торгівлі Україна-ЄС російська сторона висунула низку неприйнятних і деколи навіть абсурдних вимог до Києва. Про це заявив журналістам по завершенню переговорів у Брюсселі глава МЗС України Павло Клімкін.

 

“Російська сторона сьогодні вийшла одночасно з новими і старими пропозиціями, які пропонувалися раніше. Деякі пропозиції для нас однозначно неприйнятні”, – сказав міністр.

Клімкін розповів, зокрема, про те, що серед вимог РФ виявилася вимога про впровадження Києвом торговельних обмежень проти Євросоюзу.

“Наприклад, росіяни запропонували нам приєднатися до вже введених з боку РФ обмеженням у торгівлі, у тому числі з Євросоюзом. Тобто росіяни пропонують, щоб ми починали вільну торгівлю ЄС, але водночас – приєднувалися до заборон відносно деяких країн ЄС” , – уточнив міністр.

Також у переліку вимог – “введення європейських стандартів в Україні повинно бути відстрочено на довгий час”.

Клімкін пояснив, що за підсумками тристоронніх консультацій сторони “залишилися на колишніх позиціях”, – ні Україна, ні РФ не пішли на поступки.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс заявив, щоУгода про асоціацію України з Європейським союзом не набуде чинності до тих пір, поки в Нідерландах не пройде референдум і країна остаточно не ратифікує угоду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: