Начальник патрульної поліції Івано-Франківська прокоментував інцидент з патрульними, що відбувся на вулиці Новгородській (відео)

22 жовтня на вулиці Новгородській патрульні помітили автомобіль Daewoo, який стояв з порушенням ПДР – припаркований ближче, ніж 10 метрів до пішохідного переходу. Поліціанти вирішили поспілкуватися з водієм, але його за кермом не було. Жінка на пасажирському сидінні повідомила, що водієм є її чоловік і зараз він повернеться.

bezymyannyy

“До автомобіля підійшов водій та став заперечувати свою провину. Патрульні винесли постанову ча ч.1 ст. 122 КУпАП, та водій відмовився її підписувати. Після того чоловік вийшов з автомобіля і пішов, з його слів, за чаєм. Поліціанти попросили водія припинити правопорушення та перепаркувати автомобіль, однак чоловік запевняв: якщо на нього вже винесли постанову, то перепарковутись він не буде. Під час спілкування з поліцейськими чоловік не виконував їхні законні вимоги та штовхнув патрульного, а його напарницю схопив за руку, а потім кинувся тікати.

Водія неодноразово попереджалили про застосування засобів фізичного впливу та спецзасобів, однак той чинив опір патрульним. Патрульні використали спецзасіб “Терен М4″, а під час конфлікту порушник схопив газовий балончик та направив струмінь газу в обличчя поліцейського”, – розповів начальник Управління патрульної поліції міста Івано-Франківська Дмитро Міхалець.

Згодом чоловіка затримали та одягнули в кайданки. Однак на крики жінки затриманого збіглися люди, які намагалися визволити порушника та перешкоджати діям патрульних.

Задля власної безпеки та недопущення ескалації конфлікту патрульні вирішили доставити затриманого до міського відділу поліції. За опір працівнику правоохоронного органу затриманому чоловікові загрожує кримінальна відповідальність.

“Хочу звернутися до мешканців Івано-Франківська: погляньте на себе збоку. Патрульна поліція діє виключно в рамках закону. Я дякую тим, хто підтримує нас і допомагає нам. Але виглядає , м’яко кажучи, дуже негарно, коли люди, не знаючи обставин, стають не просто на бік порушника, а кричать, що готові розстрілювати патрульних”, – зазначив Міхалець.

Читайте також  Карпатнафтохім на межі зупинки: місцеві депутати просять владу втрутитись

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.