В Україні водієві «впаяли» штраф у 618 тисяч гривень

Один з районних судів Одеси визнав законною постанову митниці про стягнення з громадянина України штрафу в розмірі 618 395 гривень.

Причиною такого рішення стала їзда на нерозмитнененому автомобілі, повідомляє директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

66657f5370bb5ee24e5505787dab4a90

За його словами, автомобіль Volvo V70 був ввезений в Україну в 2014 році громадянином Йорданії в режимі тимчасового ввезення, після чого авто на іноземних номерах передали в користування українцеві. У вересні транспортний засіб зупинили на посту ДАІ, а потім Одеська митниця виписала штраф в 618 395 гривень.

Суд не взяв до уваги Стамбульську конвенцію і те, що автомобіль був везіння в Україну громадянином Йорданії, а не власником. Замість цього в суді постановили, що українець неправомірно користувався нерозмитненим транспортним засобом. Як результат, у одесита відібрали автомобіль. І наклали арешт на квартиру, яка буде продана для оплати штрафу.

Однак, пізніше стало відомо, що одесит, який опинився перед загрозою продажу його квартири через величезний штрафу в 618 395 гривень за їзду на нерозмитненому автомобілі, подав апеляцію на прийняті у його відношенні санкції митниці і виграв справу. Відповідне рішення прийняв Одеський апеляційний адміністративний суд. Про це повідомляє “Автоцентр”.

Мотивувальна частина рішення суду полягала в тому, що, згідно з чинним законодавством, всі накладені митні платежі повинен сплачувати декларант, тобто особа, яка завезла автомобіль з іноземними номерами в Україну.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.