На Прикарпатті судитимуть лікарів-хабарників

30-лiтнiй чоловiк рокiв три тому зазнав травми. З того часу iнвалiд. Має третю групу. Однак у нашiй державi, як вiдомо, навiть якщо немає кiнцiвки, iнвалiднiсть треба пiдтверджувати. Майже щороку лягати в лiкарню, проходити медичну комiсiю.

21651-0

Iз цим чоловiком iз Галицького району, що на Прикарпаттi, теж так сталось. Але вкотре продовжувати iнвалiднiсть завiдувач полiклiнiки просто так не захотiв. Зажадав винагороди. Ще й чималої – 500 доларiв.

“Парадокс ще й у тому, що з iнвалiдом лiкар живе на однiй вулицi, – каже прес-секретар прокуратури Iвано-Франкiвської областi Iванна Федик. – Тож така “сусiдська доброзичливiсть” розiзлила матiр молодого чоловiка не на жарт. Вона навiть доводити щось медиковi не намагалась. Вiдразу звернулась у прокуратуру”.

Пiд час передачi 150 доларiв США у службовому кабiнетi завiдувача полiклiнiки й викрили. Тепер йому, очевидно, бiлий халат доведеться скинути.

Ще одного хабара також медик вимагав вiд чоловiка породiллi за видачу довiдки про народження дитини. Виписати з пологового будинку з усiма належними документами лiкар-гiнеколог просто так не захотiв. Вимагав за таку “роботу” чимало.

Обурений чоловiк породiллi звернувся до полiцiї, де про все й розповiв.

Як кажуть у секторi комунiкацiї Головного управлiння Нацполiцiї в Iвано-Франкiвськiй областi, на наступну зустрiч iз гiнекологом чоловiк прийшов не сам. Тiльки дав частину затребуваної медиком суми, як до кабiнету зайшли оперативники.

Переляканий 58-рiчний лiкар викинув грошi за шафу. Та вiд вiдповiдальностi це його зовсiм не врятувало. За вимагання хабара правопорушниковi загрожує покарання – позбавлення волi на строк вiд 5 до 10 рокiв. До речi, з позбавленням права обiймати певнi посади (чи провадити певну дiяльнiсть) на 3 роки, а також ж iз конфiскацiєю майна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.