Курятина та свинина по одній ціні: в Україні зрівнялися ціни на м’ясо

М’ясна продукція завжди демонструвала найбільш активний приріст у ціні в часи тотального здорожчання продуктів. Така ж тенденція спостерігається і нині. Але якщо довгий час українці, чия купівельна спроможність знизилася до мінімуму, «виручалися» покупкою більш дешевого м’яса птиці, то тепер у них зникла і така можливість – курятина наздогнала по ціні свинину, яка традиційно вважалася дорожчою.

images-cms-image-000002619

Нині у полтавських магазинах купити філе куряче можна від 70 гривень за кілограм. Стільки ж коштує і свинина. Любителі делікатесного курячого м’яса можуть зекономити, лише купивши стегенця по 45-50 грн, гомілки по 38-40 грн/кг чи крильця за 33-35 грн/кг (та й то не потрібно забувати, що в такому разі у ціну м’ясного продукту закладена наявність кісток та шкіри).

М’ясо птиці вже давно повинно було подорожчати через підвищення цін на корми. Також на ріст собівартості курятини вплинуло зменшення пропозиції – через низьку рентабельність птахоферми зменшують кількість поголів’я на своїх господарствах. Про це свідчать дані Держстату.

Здорожчання м’яса птиці може негативно відбитися на раціоні пересічного українця. За дослідженням Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, у 2015 році жителі України споживали майже удвічі менше продуктів тваринництва, ніж передбачено нормами. Вони складали 28% раціону при нормі 55%.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.