“ВІДДАЙТЕ ЦЕ ВАШИМ РОБІТНИКАМ”: ПОРОШЕНКО ЗАКЛИКАВ ПІДВИЩИТИ УКРАЇНЦЯМ ЗАРПЛАТИ НА 20-30%

З відповідною заявою глава держави звернувся до роботодавців

Роботодавці мають підвищити українцям зарплати на 20-30%. Це  пов’язано з тим, що бізнесу значно зменшили оподаткування, переконаний Президент Петро Порошенко.

86715

За його словами, з 1 січня роботодавці переказуватимуть до бюджету значно менший розмір єдиного соціального внеску. Ставка знизилася в півтора-два рази. Відтак, глава держави закликав пустити вивільнені кошти на збільшення зарплат. Про це Порошенко заявив на засіданні Національної ради реформ, на якій розглядали стратегію податкових змін у країні, передає “5 канал”.

“Скрізь, де я не буваю зараз – у регіонах – і зустрічаюся з керівниками підприємств, моя розмова дуже проста: друзі мої, ви на 23% платите менше нарахувань на заробітну платню, ніж це платили 2015 року. У мене прохання одне: віддайте це вашим робітникам”, – зазначив Президент.

“Підвищення зарплати має бути, як мінімум, на 20-30%. Це мінімум, бо це підвищується платоспроможний попит, збільшуються надходження до місцевих бюджетів і ще один аргумент до децентралізації – збільшуються надходження. Йдеться про податок на доходи фізичних осіб. Відтак, збільшується прозорість роботи. Це дуже потужна мотивація, для того, щоб ми робили детінізацію і не виплачували зарплату в конвертах”, – каже Порошенко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.