Більше 300 схожих акаунтів: розкрито схему діяльності російської “фабрики тролів”.

Російська агресія проявляється практично в усіх сферах, а особливо актуальною залишається інформаційна.

maxresdefault_18

Давно всесвітньо відома російська “фабрика тролів” шляхом повторення однієї ідеї намагається агітувати користувачів соцмереж, у яких немає усталеної позиції.

Про це в ефірі телеканалу “Соціальна країна”, відповідаючи на питання, розповів заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаев.

Він пояснив, що більшість людей не проявляють велику активність в мережі і більше читають, саме на них і розрахована діяльність російських тролів.

“Більшість людей, які відвідують соціальні мережі, нічого не коментують – вони просто читають. Активних коментаторів зі своєю позицією відсоток, не більший. Діяльність “фабрики тролів” розрахована на тих, у кого своєї позиції немає. Людині постійно вкидаються одні й ті ж ідеї, читач бачить ці ідеї в стрічці з кожним днем”, – підкреслив експерт.

За його словами, на “фабриці тролів” є чітка система розподілу праці, де кожен її співробітник займається своєю конкретним завданням.

“Вони створюють сторінку бота. А як вона робиться? Створюється безліч порожніх профілів з одним і тим же ім’ям, потім підставляється фотографія. Потім профіль пускається в обіг, і він (троль. – ред.) Коментує. Припустимо, я його видаляю або блокую, це ж фото вставляється в наступний профіль. Я до 300 профілів видаляв однакових. тобто це дійсно фабрика. Я вважаю, що існує поділ праці, як на фабриці”, – заявив експерт.

Журналіст підкреслив, що працівники “Ольгино” часто халтурять і користуються відвертою брехнею, щоб схилити людей до потрібної їм думки.

“Як все працює, наприклад вибори в Російській Федерації, які провели за участю Криму. Тролі придумують фейки “Кримські татари масово пішли на вибори”- це абсолютна брехня, але вони беруть кадри, де продажні муфтії позують перед російським телебаченням. Роблять скріншот або фото, пишуть один коментар і під різними імена вставляють це в публікації, іноді халтурять вставляючи його в публікації не мають до цієї теми жодного відношення”, – розповів журналіст.

Читайте також  Види сексу, про які мріє кожен чоловік: варто спробувати до весілля

Раніше, американський журналіст Андріан Чен з «The New York Times», провівши власне розслідування, виявив зв’язок «тролів» з інформаційними «вкидами» в Facebook і Twitter і групою, яка розміщує в соцмережах прокремлівську інфографіку. В інтерв’ю виданню Людмила Савчук (екс-співробітниця «фабрики інтернет-тролів» в Санкт-Петербурзі) розповіла, що кожен день «тролі» отримували спеціальні техзавдання з інструкціями про те, про які події слід писати в соціальних мережах. Звільнена співробітниця розповіла, що в агентстві працює близько 400 осіб. Як вказував автор матеріалу, в місяць на утримання штату у роботодавців йде близько 20 млн. рублів.

Джерела: http://obozrevatel.com, http://nrusw.com

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: