Народний депутат готовий взяти Міхальця на поруки. ФОТО

Вчора Івано-Франківський міський суд розглядав подання прокуратури про обрання запобіжного заходу начальнику патрульної поліції Івано-Франківська Дмитру Міхальцю, який обвинувачується у перевищенні службових повноважень.

Підтримати Дмитра Міхальця прийшли активісти, журналісти і народний депутат Віктор Шевченко, який подав клопотання про взяття обвинуваченого на поруки.

14885748_2022497767976852_825758424_n

Прокурор Богдан Бурак подав клопотання, в якому просить застосувати запобіжний захід у виді застави розміром 80 мінімальних зарплат та заперечив проти задоволення клопотання нардепа.

“Зараз сторона захисту буде стверджувати, що Міхалець має постійне місце роботи, проживання, у нього є дружина і він нікуди не виїжджатиме. Я особисто був присутній при врученні йому підозри, він її отримав, і він доповів керівництву, і тоді керівництво відправило одразу його у відрядження. Такими діями департаментом патрульної поліції здійснюється перешкоджання досудовим розслідуванням. Запобіжний захід треба обрати з метою виконання підозрюваним покладених на нього обов’язків. У мене немає впевненості, що завтра департамент патрульної поліції не видасть наказ про відправлення Міхальця у довгострокове відрядження. Тому необхідність обрання запобіжного заходу об’єктивно існує”, – виголосив прокурор.

Адвокат поліцейського Ігор Кукушкін вважає обрання запобіжного заходу необґрунтованим.

“Під час обшуку у мого підзахисного було вилучено копії документів. І так, у нього є американська віза. Літак до США полетів сьогодні о 10.10, якщо б він збирався втекти, то уже б полетів”, – запевнив Кукушкін.

Він зазначив, що розмір піврічної зарплати Міхальця ледве дотягує до однієї третини розміру затребуваної прокуратурою застави. Майна Міхалець теж не має, а його дружина вагітна і не працює. Тому захисник просив суд, якщо і обирати запобіжний захід, то зменшити заставу до 20 мінімальних зарплат. Але, на думку захисника, обвинуваченого слід випустити на поруки нардепа.

Читайте також  "Я була однією з тих дівчат": киянка, яку розбещував вчитель малювання у Вінниці, розказала відверту історію

Обвинувачений Дмитро Міхалець теж просив суд не задовольняти клопотання прокурора, оскільки у Франківську знімає квартиру, має малий дохід, а його дружина чекає дитину.

14825820_1202089133165986_535165587_n

Народний депутат Віктор Шевченко пояснив, чому готовий взяти на поруки Міхальця.

“Всім відомий рівень довіри суспільства до патрульних. Відповідно, і до самого Дмитра Міхальця. Я знаю особисто пана Міхальця, можу гарантувати його чесність і відповідальність. Я вважаю, що є дуже велика увага громади до цього процесу. Зараз ми обираємо запобіжний захід не лише для керівника патрульної поліції, а й для всієї патрульної поліції. Ми зараз можемо дати ляпаса патрульній поліції, а вони мають найбільшу підтримку у суспільстві. Крім того, я, як народний депутат, якому довіряє громада, так само готовий взяти на поруки пана Міхальця”, – відзначив нардеп.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.