У Франківську стартувала конференція TEDx Women (ФОТО)

Продаж квитків на конференцію припинили за два дні до події. Сьогодні спікерами будуть лише жінки. Модерує TEDx Women Івано-Франківськ Майкл Щур (Роман Вінтонів).

tedx-10

Конференція проходить в обласній філармонії.

На конференцію з’їхалися понад 400 учасників із Рівного, Тернополя, Чернівців, Києва. Перед ними сьогодні виступлять 12 жінок-спікерів: Олександра Говоруха, Євгенія Малих, Вікторія Єсауленко, Олена Татаріна, Мар’яна Савка, Юлія Саченко, Брія Блессінг, Анна Петрова, Ілона Мурзова, Христина Косик, Ірина Волинець, Любця Чернікова.

“Ми намагалися представити жінку в різних сферах IT, бізнесу, музики, літератури, щоб показати, наскільки жінка є багатогранною, ціковою, різноманітною, – говорить співорганізатор Христина Вінтонів. – Це перша конференція TEDx Women у Франківську і цього року вона ще й єдина в Україні.”

tedx-5

“Я поділюся власною історією, як знайшла в житті свою пісню. Сподіваюся, що це заохотить когось знайти свою пісню теж, – говорить Брія Блессінг. –  Родзинкою виступу мабуть стане моя гітара. Вона особлива, бо вся розписана автографами військових в АТО. Тому вона для мене безцінна”.

tedx-9

Для співачки це перша така конференція. Каже, що одразу погодилася стати спікером, адже це велика честь.

tedx-7

Головний редактор”Видавництва Старого Лева” Мар’яна Савка виступить з лекцією про “Жінку успішного віку”.

“Жінка – для мене велика цінність. І я дуже солідарна з жінками в українському суспільстві, – говорить Савка. –  Їм доводиться долати стільки випробувань. Мені подобається відчувати свій власний успіх і успіх жінок. Часто, коли жінка досягає певного віку, їй кажуть, що вона вже всюди запізнилася. І нам треба міняти цю парадигму в суспільстві, бо саме доросла жінка з внутрішньою силою і відвагою, є дуже ефективною”.

tedx-6

Майкл Щур, який модерує жіночий TEDx у Франківську, зізнається, що в такій компанії почувається не зовсім комфортно, бо буде єдиним чоловіком на сцені конференції.

“Якщо жінка вважає правильним мити посуд, і вона від цього щаслива, було б нечесно їй це забороняти. Якщо їй цікаво будувати космічні кораблі – будь ласка. Головне, щоб те, чим вона займається, приносило їй щастя і довершувало її”.

У травні цього року команді TEDxIvano-Frankivsk вдалося отримати ліцензію на проведення чергової конференції. Вже в жовтні організатори презентують франківцям новий формат – спікерами конференції стали виключно жінки.

Читайте також  “Не сперечайтеся з президентом…”: Порошенко накинувся на журналістку, яка поставила йому не зручне запитання

TEDx – щорічні конференції, котрі проходять по всьому світу і присвячені “ідеям, які варті поширення”. В Україні перша конференція пройшла у 2009 році. Франківськ перейняв естафету у 2013-му. Остання конференція в місті відбулася минулоріч.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.