У Франківську на вул. Мазепи, 144 встигли продати 6 неіснуючих квартир

На вул. Мазепи, 144, де проводиться незаконне будівництво “комплексу апартаментів “На озері”, вже продали 6 квартир у ще не збудованому будинку. Будівництво веде ПП “Прикарпаття і К”, а продаж здійснили через компанію “Аксіома”, яка є посередником у здійсненні операції з нерухомістю.

mazepy31443-3kotlovan3-32

Житлова компанія “Аксіома” реалізовувала нерухомість також й у так званій І черзі будівництва “комплексу апартаментів “На озері” по вулиці Мазепи, 144. Ріелтори пропонували клієнтам “квартири” в будові, які насправді за документами проходить як готель, інформує Побудовано в Франківську.

За останньою інформацією, станом на серпень у так званій І черзі будівництва різні ріелторські організації, не перевіряючи коректність документації, продали 80% площі – із 90 апартаментів залишилося 16. По факту цей будинок є об’єктом багатоквартирної житлової забудови. Але юридичино це готельний комплекс. Тому тут продають не квартири, а апартаменти в готелі.

Вартість 1 метра квадратного в комплексі “На озері” стартує від 450 $. Також ПП “Прикарпаття і К” пропонує безвідсоткове розтермінування платежів до 2 років.

Наразі генпідрядник ПП “Прикарпаття і К” припинив будівельні роботи на об’єкті. Найімовірніше, забудівник вичікує, аби з часом про його незаконне будівництво забули. Тоді без зайвого шуму будову спробують ввести в експлуатацію.

Нагадаємо, що цільове призначення земельної ділянки, на якій збудований комплекс, – будівництво та обслуговування інших будівель громадської забудови. Отже, будувати житлові будинки на ній заборонено. Проте керівництво ГО “Товариство сприяння обороні України” вихід знайшло.

Архітектурно-планувальне завдання (видавалося до 2012 р. до введення МБУІО) видано на спортивно-готельний комплекс. Будується насправді типовий житловий багатоповерховий будинок. Але продають в ньому апартаменти, а не квартири.

На початку року ДАБІ призупинила будівництво скандального об’єкту на Мазепи, 144, але ГО “Товариство сприяння обороні України” оскаржило це рішення в суді. 23 березня окружний адмінсуд Івано-Франківської області скасував припис ДАБІ про зупинку будівництва.

Читайте також  Відпочинок на Прикарпатті: Найвисокогірніше озеро України - Бребенескул

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.