Прикарпатські роботехніки стали переможцями Всеукраїнських змагань

Участь у змаганнях за Кубок Львівської політехніки взяли понад 20 команд з України та Республіки Білорусь. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника на змаганнях представили: доцент кафедри інформаційних технологій факультету математики та інформатики Микола Козленко – керівник команди, студенти другого курсу спеціальності “Програмна інженерія” Максим Кур та Тимур Фараджев.

unnamed1111111_5ad1a

Команди, що взяли участь у конкурсі, представили власні розробки роботів, що є повністю автономними технічними створіннями, які керуються винятково власним штучним інтелектом. Будь-яке зовнішнє дистанційне керування людиною заборонено. Ці створіння бачать обстановку навколо себе за допомогою різних пристроїв, сенсорів, відеокамер, самостійно її аналізують. Спеціалізовані мікропроцесори опрацьовують цю інформацію і видають команди на кермо і на ходові двигуни, з якою швидкістю їхати, коли і на який кут повернути.

Змагання відбувалися за принципом звичайних автоперегонів: хто перший подолає встановлену кількість кіл – той і переміг. Виконати сертифікаційні вимоги вдалося 13 командам, що взяли участь у півфінальних заїздах, де було відібрано 6 фіналістів. У фіналі змагань фаворитами стали три команди – з Івано-Франківська, Львова та Одеси.

Переконливу перемогу і Кубок Львівської політехніки здобула команда Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Друге місце посіла команда львівських політехніків. Третіми стали представники Одеського національного політехнічного університету. Переможці отримали цінні призи від спонсорів, а всі учасники Всеукраїнських змагань з перегонів автономних роботів на Кубок Львівської політехніки отримали пам’ятні подарунки. Відтепер, як зазначають організатори, такий конкурс стане традиційним.

unnamed6626_d6201

unnamed_36f4e

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.