Наступного року в міське озеро пустять чисту воду

На оперативній нараді розглянули питання про стан готовності дощової каналізації до осінньо-зимового періоду.

Як зазначив директор КП “Водоекотехпром” Микола Саєвич, на балансі підприємства перебуває 190 кілометрів дощових мереж, 3662 дощових решіток та 5300 дощових каналізацій, пише Фіртка.

1272149564

За словами комунальника, на 2016 рік було виділено 1 тон 300 тим гривень на обслуговування мереж. Наразі з них використано 1 млн 100 тис гривень.

В основному кошти використовують на чистку та ремонт колодязів та заміну решіток. Також М. Саєвич окреслив ряд проблем, з якими стикається підприємство.

“Зокрема це відсутність каналів та відсутність фінансування на систем великих колекторів. Відтак попросив передбачити на це кошти в наступному році”, – каже М. Саєвич.

Також чиновник відмітив проблему чистки окопів та малих річок, де часто застоюється вода. Відтак запропонував розробити програму чистки на наступний рік.

Крім того, Саєвич розповів, що цьогоріч в місті було встановлено ряд колекторів, зокрема на вулиці Целевича, на Княгинині, зараз встановлюється на Кармелюка.

Крім того зазначив, що є проблеми на нових дорогах, мовляв після ремонтів у зливах залишається асфальт.

Міський голова в свою чергу нагадав комунальнику про міське озеро, доручивши на наступний рік вирішити проблему.

Зробити так, щоб у озеро постійно був притік води. Потратити 2-3 мільйони. Це для вас завдання номер один. Треба подивитися, зробити так, щоб вода була“, – доручив мер.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.