Вчені: мобільні пристрої не повинні знаходиться в спальні дитини

Якщо батьки хочуть, щоб їхня дитина міцно спала, то вони повинні очистити спальню від смартфонів, планшетів і будь-яких інших гаджетів.

Тати та мами, які стурбовані кількістю і якістю сну їх дітей повинні прибрати мобільні пристрої, такі як телефони, планшети з дитячої спальні. Такі висновки зробили британські дослідники, опублікувавши результати своєї роботи в журналі “Jama”.

20141022114943_aec34_1280x1280

Не дивно, що у дитини виникають проблеми із засинанням, якщо вона користується мобільним пристроєм перед сном. Після використання смартфонів й інших гаджетів дітям також властива денна сонливість. Вчені попереджають, що світло від планшетів і телефонів здатний порушити циркадні ритми, що робить дитячий сон неспокійним, тривожним і т.д.

“Сон не можна недооцінювати, адже це важлива частина розвитку дитини, а регулярний недосип викликає безліч проблем зі здоров’ям,” – говорить керівник дослідження Бен Картер з королівського коледжу в Лондоні. “З постійно зростаючою популярністю портативних медіа-пристроїв та їх використання в школах в якості заміни підручників, проблема поганого сну у дітей надзвичайно актуальна,” – розповідає вчений.

У доповіді дослідників наводиться статистика, що 72% всіх дітей і 89% підлітків мають як мінімум один мобільний пристрій в спальні, і більшість з них регулярно використовує його перед сном.

Для дітей, хороший сон визначається відносно легким засипанням і сном протягом всієї ночі. Дітям необхідно 9 або 10 годин повноцінного сну для відпочинку і відновлення сил.

При наявності мобільних пристроїв в кімнаті малюка немає ніякої гарантії, що дитина буде мати прекрасний сон.

В ході дослідження вчені з’ясували, що діти без будь-яких мобільних пристроїв в кімнаті, мали меншу денну сонливість, ніж їх однолітки, які тримають гаджети в спальні.

Читайте також  Весь будинок у квітах, мати ридає біля трун: знайшли мертвими двох братів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.