З 1 січня пенсію в Україні можна буде оформити без прив’язки до місця проживання

Усіх пенсійні справи переведуть в електронну форму, завдяки чому можна буде оформити пенсію в будь-якому відділенні ПФУ.

З 1 січня 2017 року в Україні пенсію можна буде оформити без прив’язки до місця проживання чи роботи, повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

157914

Він нагадав, що у вересні цього року уряд затвердив програму для Пенсійного фонду України, де передбачається зміна принципу обслуговування громадян. “Ми починаємо цей процес із поступового переведення всіх пенсійних справ в електронний варіант, що дасть нам можливість створити єдину централізовану систему Пенсійного фонду.

І вже з 1 січня розпочнеться впровадження абсолютно нового сервісу оформлення пенсій для наших громадян”, – наголосив віце-прем’єр. Також, за словами Розенка, працююча людина буде мати доступ до своєї пенсійної справи і зможе дивитися як протягом свого трудового життя вона накопичує собі на пенсію і яка виплата у неї буде при виході на пенсію.

Кабінет міністрів подав у Верховну Раду проект держбюджету на 2017 рік. Уряд пропонував збільшити в 2017 році витрати на адміністрацію президента на 50%, Генеральну прокуратуру – на 40%, на апарат Кабінету міністрів – на 30%. При цьому планувалося, що мінімальні пенсії зростуть на 10%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.