Франківська митниця у жовтні спрямувала до бюджету рекордну суму надходжень

З початку цього року Івано-Франківською митницею ДФС забезпечено до державної скарбниці 1,4 млрд.грн. митних платежів. В порівнянні з минулим роком суми податків і зборів збільшились на 8,6 відс. або 112 млн. грн.
Про це повідомив в.о. начальника Івано-Франківській митниці ДФС Левко Прокіпчук.

159072

За словами керівника митниці, у вересні та жовтні забезпечено рекордні суми надходжень – 174,4 млн. грн. та 184,8 млн. грн. відповідно.

«Цьому сприяла перш за все ділова активність бізнесу Прикарпаття, а також належний рівень взаємодії та партнерських відносин між суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та митницею, – зазначив Левко Прокіпчук. – Підприємці відчули позитивні зміни, прозорість та прогнозованість у роботі митного органу». Теж повідомлено, що основними бюджетоформуючими товарами були: автомобілі легкові (митне оформлення яких забезпечило надходження 55 млн. грн.), сонячні батареї (21,2 млн. грн.), вугілля кам’яне (17,8 млн. грн.), полімери етилену (16,1 млн. грн.), прокат плаский з вуглецевої сталі (11,2 млн. грн.), полімери вінілхлориду (11 млн. грн.) та папір мішковий (9,4 млн. грн.).

Також, суттєво виросли обсяги ввезення легкових автомобілів після 1 серпня 2016 р., з набранням чинності Закону України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів. Так, у серпні-жовтні ц.р. громадянами ввезено понад 850 таких авто, або майже дві третини імпортованих з початку року.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.