В Яремче громада відвоювала землю, за яку боролася п’ять років (фото+відео)

8 листопада, в приміщенні залу засідань міськвиконкому пройшла дев’ята сесія міської ради сьомого скликання.Спочатку депутати заслухали звіт фінансового управління про виконання міського бюджету за 9 місяців поточного року, а також внесли зміни до бюджету на 2016 рік в частині перевиконання.

myock6v88f8

 

Після цього перейшли до розгляду земельних питань. Зокрема до порядку денного внесли з голосу питання про затвердження технічної документації щодо 1,3 га землі, що поряд з майновим комплексом “Гуцульщина”. Мова йде про закріплення за громадою міста та визначення виду використання землі для відпочинково-паркової зони з використанням елементів історико-етнографічного музею,дитячими атракціонами,спортивно масовими розважальними освітньо -виховними заходами без права будівництва об’єктів громадського харчування та встановлення МАФів торговельного призначення.

rv-kcqw9obs

wdzedmkxmhs

ej9hpvdetf0

26z4vxgowza

З проханням підтримати дане питання звернулась до депутатів начальник відділу культури міськвиконкому Оксана Кухарик.

Також депутат міської ради Віра Галайко зазначила,що ділянка, про яку йде мова, згідно технічної документації закріплена за громадою міста Яремче.

“Вид використання ділянки для обслуговування майнового комплексу Гуцульщина та облаштування рекреаційної паркової зони“- процитувала О. Галайко.

Відтак, зазначила депутат, громадськість міста просить депутатів закріпити цю землю за громадою в особі міської ради,щоб більше не повертатись до цього питання.

Депутати поцікавились чи проект опрацьований юридичним відділом. Однак, представниця юрвідділу зазначила,що не ознайомлювалась з даним проектом рішення.

 

Проте, депутати відмітили,що це питання уже обговорюватись протягом 5 років.

Втім юристу нагадали,що проект рішення на сайті Яремчанської міської ради оприлюднений ще з червня цього року,а мова про необхідність прийняття такого рішення ведеться вже роками.

 

 

Зрештою приступивши до голосування, депутати таки підтримали дане рішення – свої голоси віддали 26 обранців.

Мешканці міста відреагували оплесками. За їхніми словами наразі на цій території активно ведеться торгівля, проте міський бюджет від цього нічого не отримує.

Читайте також  На Прикарпатті автобус з людьми злетів з дороги та в'їхав на подвір'я (ФОТО)

 

 

isc3o2pdlho

4rshgdt4ozm

2oouo8tu5ve

1cnq-oweqdw

myock6v88f8

nlzl_alcvf4

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.