Військові бази заміняють найнеобхідніше: вода в Криму лише для обраних???

325-e1430216850425

Власних водних ресурсів в тимчасово окупованому Криму без води з материкової частини України вистачить для забезпечення потреб менше половини населення півострова.

“15 водосховищ об’ємом 450 мільйонів кубометрів, які сьогодні заповнені на близько 100 мільйонів кубометрів. Якщо розраховувати за потребами, то можна говорити десь про мільйон населення”, – сказав Ромащенко. За словами директора, дисбаланс між потребою у водних ресурсах і забезпеченістю ними в Криму високий.

“Ми робили підрахунки щодо забезпечення водою регіонів України. У Криму стоїть показник – 380 кубометрів на людину в рік, тоді як за класифікацією ООН – 1700 кубометрів на рік на одну людину вважається нормою. Тому ми класифікували Крим як регіон із катастрофічно низькою забезпеченістю водними ресурсами”, – пояснив Ромащенко.

Населення Криму, за даними Кримстату, на початок 2016 року складає понад 2,3 млн постійних жителів.

Після тимчасової анексії Криму Мордором Україна припинила подавати воду на півострів через Північно-Кримський канал. Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді.

Натомість, на півострові продовжує збільшуватись число військових баз армії окупанта. Кремль будує в Криму нову військову інфраструктуру і розміщує там солдатів. За результатами розслідування одного з джерел, на півострові діють щонайменше 18 військових об’єктів («18 обєктів,18 Карл!»).

Росія перетворила на повноцінні військові бази бункер та  аеродром у Севастополі і в Джанкої, а також базу на тисячу людей у Перевальному. Окрім цього, використовуються споруди, які були побудовані в Криму ще за часів царської Росії.

Що цікаво, кошти на будівництво нових військових об’єктів у Росії є, а от на забезпечення мешканців Криму водою – немає. От вам і «камни с неба».

Читайте також  Збоченець в супермаркеті: злочин знятий на камеру спостереження

Джерела: http://censor.net.ua, http://www.radiosvoboda.org, http://patrioty.org.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: