Світлана Оришко про збільшення статутного фонду ЄРЦ: “Свобода”, БПП та “Батьківщина” наважились на авантюру

Сьогодні члени виконкому прийняли рішення винести на наступну сесію міської ради проект рішення про зміни до статуту комунального підприємства “Єдиний розрахунковий центр”, за яким статутний капітал збільшать до 75 млн гривень.

MG_1192-890x395

Згідно з проектом рішення, міська рада перейменує КП “Єдиний розрахунковий центр” у КП “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія”, пише Фіртка.

За словами екс-депутата Івано-Франківської міської ради Світлани Оришко, в таких кроках немає логіки.

“ЄРЦ відмовляється від багатоповерхових будинків з 1 липня, посилаючись на норму закону. Якщо раніше йому вистачало З0 з лишком млн. гривень, то, якщо відмовлятись від будинків, навіщо підвищувати статутний капітал до 75?, – роздумує Сіталана Оришко. – У наших західних сусідів немає комунальних підприємств, які дотуються з міського бюджету, за рахунок коштів платників податків. Там ще умудряється якось існувати приватні компанії”.

На думку екс-депутата та волонтера, те, що “Свобода”, БПП та “Батьківщина” наважились на авантюру (саме ці партії складають неофіційну більшість в міській раді, – авт.), свідчить про те, що вони впевнені, що це ім зійде з рук!

“Можливо, але не факт”, – каже Світлана Оришко.

Статутний фонд правонаступника “ЄРЦ” становитиме 75 млн гривень.

Востаннє статутний капітал ЄРЦ змінювався у березні 2014 року. Тоді міська рада збільшила його з 24 до 36 млн гривень. Цього разу міськрада планує збільшити статутний капітал підприємства більш як удвічі.

Після державної реєстрації “Муніципальної інвестиційної управляючої компанії” міськрада зобов’язана протягом року сформувати статутний фонд підприємства у розмірі 75 млн гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: