Українців тайкома напихають шкідливими антибіотиками через м’ясо, молоко та яйця

Внаслідок надлишку вживання сильних ліків виникають “супербактерії”, котрі неможливо здолати. Українці вживають занадто багато антибіотиків у медпрепаратах і використовують у сільському господарстві.

385385561

Це призвело до того, що вилікувати звичайні інфекції стає дедалі складніше. Непоодинокими стають випадки, коли куплений в аптеці без рецепта медикамент не тільки не покращує стан хворого, а навпаки – провокує низку нових і складніших хвороб.

Серед яких – порушення роботи шлунко-кишкового тракту та проблеми із серцем. Разом із тим майже в усіх країнаї Європи антибіотик можна купити лише за рецептом.

Близько 40% українців переконані, що антибіотики лікують грип або застуду, а це небезпечна омана. Антибіотики взагалі не діють на віруси – лише на бактеріальні складові, запевняють фахівці. Застосування ж ліків із профілактичною метою не досягає цілі, однак призводить до ускладнень, бо бактерії мутують і стають нечутливими до антибіотиків. Такі “супербактерії” можуть загрожувати людству вимиранням, оскільки протидії їм не винайдено.

У Європі від нечутливих до антибіотиків бактерій щороку помирає 25 тисяч людей. Тому в більшості країн обмежили застосування відповідних препаратів у сільському господарстві, але не в Україні. Фахівці кажуть, що агрономи використовують у тисячі разів більше антибіотиків, ніж медики і фармацевти. Ними забезпечується швидке зростання худоби та птиці.

Тому препарати можуть зустрічатися у свинині, яловичині, курятині та яйцях. У молоко антибіотики додають для подовження строку придатності. Антибактеріологічними препаратами годують рибу і морепродукти, вирощені в розплідниках.
Уже зараз в українських стаціонарах помічають, що бактеріальні пневмонії, які раніше лікували звичайними антибіотиками, не реагують на сучасні антибактеріальні препарати.

У дитячих інфекційних відділеннях дедалі складніше побороти гнійні отити та сепсис. “Нам надзвичайно складно стає лікувати інфекції, вони стають нечутливими до антибіотиків, і нам доводиться використовувати альтернативні антибіотики. У нас звужуються можливості лікування”, – зізнаються лікарі.

Читайте також  “Йоййй і чого та дитина така маленька, а вже має таку cтрaшну хвoрoбу”… А я Вам скажу чому!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.