Канадська компанія планує збудувати сміттєпереробний завод на Прикарпатті

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка провела робочу зустріч із представниками делегації м. Едмонтон (Альберта, Канада) компанії Waste RE – solutions, яка планує збудувати на Коломийщині сміттєпереробний завод.

03_47f71

Представники компанії Waste RE – solutions та її партнери (спільне підприємство в Китаї) приїхали на запрошення керівництва Коломийського району та м. Коломия. Під час зустрічі вищеназвана компанія презентувала розроблені проекти для невеликих громад щодо будівництва сміттєпереробного комбінату щодо задоволення потреб громад з утилізації відходів, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
Як зазначалося під час розмови, представники компаній мають намір провести оцінку ефективності застосування аналогічних проектів в Івано-Франківській області. Зокрема, будівництво заводу в м. Коломия чи Коломийському районі з переробки твердих побутових відходів до 95% модульного закритого типу, лінія сортувально-сушильно-дробильна, потужністю близько 40 тонн/добу.
“Питання утилізації побутових відходів є досить актуальним для Прикарпаття, тому влада всіляко сприятиме втіленню та реалізації проекту компанії Waste RE – solutions. Можливо, Коломийщина стане пілотним проектом і вже згодом аналогічні сміттєпереробні заводи ми зможемо збудувати і в інших районах області”, – зазначила Марія Савка.
Також посадовець наголосила на важливості того, що закордонні партнери звертають велику увагу на те, щоб переробка сміття сприяла збереженню навколишнього середовища та підвищенню якості життя населення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.