Вчені встановили три якості, які роблять людину непривабливою

Науковці продовжують досліджувати «закони привабливості» і аналізувати, як і які якості в людині впливають на її привабливість.

Численні опитування і дослідження свідчать про те, що існує ряд особливих особистісних рис, які можуть, як притягати, так і відштовхувати потенційного партнера.

46_main_ukr

Для жінок і чоловіків ці характеристики можуть бути різними, однак існують і універсальні для обох статей якості, які роблять людину менш привабливою в очах потенційного партнера або партнерки. Зокрема, нові дослідження вчених дозволили встановити три універсальні якості, які негативним чином впливають на привабливість людини.

Відсутність почуття гумору

Різноманітні опитування показують, що в п’ятірку найбільш позитивних якостей, які чоловіки і жінки хочуть бачити в своєму партнерові або партнерці, входить гарне почуття гумору. Ці дані підтверджують і вчені. Психологи з університету Ольстера в Північній Ірландії в ході свого дослідження встановили, що люди з поганим почуттям гумору менш привабливі в очах протилежної статі ніж ті, хто вміє і любить жартувати, а також розуміє жарти.

Недосип

Несподівано, проте люди, які регулярно недосипають, виглядають в очах інших, як менш привабливі. Наукове дослідження сомнологів з Каролінського інституту в Швеції довело, що люди, які страждають розладами сну або не висипаються, виглядають менш привабливими, а також менш здоровими і навіть сумними ніж ті, хто не має проблем зі сном.

Лінь

За даними вчених з Корнельського університету, які проводили дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі Evolution and Human Behavior, чуйність разюче підвищує привабливість людини в очах інших людей. Зокрема, фахівці встановили, що чуйність підвищує рівень привабливості людини, в той час як така якість, як лінь вкрай негативно позначається на ньому. Примітно, що лінь знижує рівень привабливості навіть тих, хто володіє гарною зовнішністю.

Читайте також  Вчені назвали частину тіла, яка невразлива до коронавірусу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.