В Івано-Франківську встановили стелу Героям Небесної сотні

В Івано-Франківську у День гідності та свободи урочисто відкрито і освячено барельєф «Стіна пам’яті Небесної сотні». Встановлено його на фасаді міської ради, де був банер з фотографіями Героїв Небесної сотні.

Попередньо в Івано-Франківську відбувся конкурс проектів пам’ятного знака, де з-поміж двадцяти робіт перемогу здобула стела скульптора Володимира Семківа і архітектора Юлії Семків. На ній на фоні дзеркала зображені силуети людей і зверху напис «Тим, що віддали життя за ту гідність, з якою можеш дивитися собі у вічі».

e98f3dda-579f-4804-8adc-d924283229a7_w987_r1_s

За словами Володимира Семківа, «це пам’ятник не для них, це пам’ятник для нас, це річ, яка є в громадському просторі, повз яку постійно ходять люди, і це метафора дзеркала: що зробили ці люди для нас і як ми відповідно змінилися».

На барельєфі виписані імена всіх Героїв Небесної сотні, а також різні цитати з соцмереж.

В неділю у селі Стрільче на Городенківщині відкрили пам’ятник Герою Небесної сотні Сергію Дідичу, який на Євромайдані у Києві очолював івано-франківську сотню і загинув 18 лютого 2014 року.

Третій річниці Революції гідності в Івано-Франківську приурочили різноманітні заходи: сьогодні відбулася поминальна панахида за загиблими у Меморіальному сквері біля могили Героя Небесної сотні Романа Гурика, в музеї Небесної сотні презентували збірку віршів «Поетична енциклопедія Героїв Майдану», а у рамках мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудуться покази короткометражних фільмів з циклу «Енциклопедія Майдану».

У 2014 році в Україні запровадили День гідності і свободи, який відзначають 21 листопада.

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан – після того, як уряд Миколи Азарова вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

Читайте також  Інавгурація Зеленського відбудеться 20 травня, – інформатор

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.