На Прикарпатті поліція затримада підприємця, який намагався незаконно експортувати ліс (фото)

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області ДЗЕ Нацполіції викрили схему незаконного експорту лісоматеріалів. Підприємець, який здійснює лісопереробну діяльність, займався експортом продукції із підробленим документам.

hzpsgjewth4
Для легалізації лісодеревини сумнівного походження  використовував первинні документи, датовані 2012 роком. Узаконював їх, а потім отримував сертифікати про походження деревини для подальшого експорту лісоматеріалів.

За  такою схемою підприємець намагався експортувати 2 тисячі м3 лісодеревини, вартістю понад 5 мільйонів гривень.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України оперативники УЗЕ та слідчі обласної прокуратури провели санкціоновані обшуки на території пилорам підприємця.

Правоохоронці вилучили лісодеревини хвойних порід сумнівного походження на суму 1,3 мільйони гривень.

Працівники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області вживають відповідні заходи, спрямовані на встановлення осіб причетних до незаконних махінацій з лісом, в тому числі і посадовців державних установ.

7ijkrishpx8

b7fl7mmmqum

edekjhgfszg

lvcityrx7ca

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.