Франківцям нагадали про потреби передчасно народжених дітей (ФОТО, ВІДЕО)

17-18 листопада в Івано-Франківську вперше на загальноміському рівні відбувся ряд заходів до Міжнародного дня передчасно народженої дитини.

Основна мета цієї події – привернути увагу громадськості до потреб передчасно народжених дітей, яких щорічно у світі народжується близько 15 мільйонів (в Україні – близько 23 тисяч), інформують організатори заходу.

dit13

17 листопада у кінотеатрі “Люм’єр” відбулася прес-конференція за участю обласних спеціалістів неонатолога Людмили Тачинської та акушер-гінеколога Володимира Дзьомбака, а також матері передчасно народженої двійні Лесі Баскової. На заході йшла мова про те, що витрати на медичне обслуговування передчасно народжених дітей в 10 разів вищі, ніж аналогічні витрати на доношених малюків.

Ввечері 17 листопада на площі Ринок зібралися батьки та діти, лікарі, щоб помолитися за здоров’я усіх передчасно народжених дітей, а також взяти участь у флеш-мобі “Засвіти свічку за життя”. Маленькі поспішайки мають не тільки свій день, а ще й власний колір: фіолетовий. Тому цьогоріч міська ратуша Івано-Франківська у вечір 17 листопада засвітилася фіалковим кольором.

18 листопада двері обласної філармонії відкрилися для “ранніх пташенят”, де на них чекали численні розваги: лікар-свято, аніматори, Лікарня для ведмежат, музика та веселощі. На цьому благодійному заході кожен бажаючий міг долучитися до збору коштів на пульсоксиметри – слідкуючої апаратури, якої немає у достатній кількості у відділеннях, куди потрапляють діти після передчасних пологів. Вартість одного такого апарату становить в середньому 50 тисяч гривень. За вечір було зібрано 6903 гривень, що стане початком для придбання цих приладів.

Організатори вдячні всім, хто відгукнувся та допоміг у проведенні заходу, і мають намір зробити цю акцію щорічною.

Підтримати передчасно народжених дітей та долучитися до благодійного збору коштів на придбання життєво необхідної апаратури для них можна, зробивши переказ коштів на рахунок:

Читайте також  В Івано-Франківську для дітей із сімей у складних життєвих обставинах влаштували літню школу

Благодійна Організація “Благодійний Фонд “Велвет Хартс”;

код ЄДРПОУ: 39048516,

юридична адреса: 03035, Україна, м. Київ,

вул. Кудряшова, 20г, кв. 109,

рахунок: № 26000052735458,

в Печерській філії ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 300711

Призначення платежу: Благодійний внесок на проект ранні пташки Івано-Франківськ

dit

dit1

dit2

dit3

dit4

dit6

dit7

dit8

dit9

dit11

dit12

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.