Шульц назвав країни, які гальмують надання безвізу Україні

Президент ЄП має намір порушити питання ратифікації Угоди про асоціацію України-ЄС

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що безвізовий режим для України залежить від здатності країн-членів ЄС домовитися щодо механізму тимчасового призупинення дії Шенгену з третіми країнами. Про це він сказав журналістам сьогодні, 24 листопада, перед початком 18-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі, передає УНІАН.

72457

“В Європейському парламенті ми зробили все можливе, щоб прискорити ухвалення рішення. В Європарламенті ми готові. Ми підготували все, ми навіть проголосували у відповідних комітетах, з одного боку, лібералізацію візового режиму, з другого – так званий механізм призупинення. Все, що висить, висить тут, у Раді, а не в Європарламенті. Я сподіваюся, що держави-члени знайдуть рішення”, – розповів Шульц.

Відповідаючи на запитання стосовно блокування механізму тимчасового призупинення безвізового режиму Францією через майбутні вибори, президент ЄП зауважив, що, за його даними, зауваження до механізму призупинення має не лише Франція, а ще й Бельгія, Німеччина, Італія та інші країни.

“Тому це не залежить від результатів виборів у Франції. Це залежить від здатності держав-членів нарешті домовитися”, – підкреслив він.

Повідомляється, що Шульц під час зустрічі, крім іншого, має намір порушити питання ратифікації Угоди про асоціацію України-ЄС, яка була призупинена через референдум у Нідерландах.

Він наголосив: “У Нідерландах Угода про асоціацію ще не ратифікована. Тому ми повинні говорити не тільки про лібералізацію візового режиму, але й про введення в дію Угоди про асоціацію”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.