Директор школи-садка №3, де дітей годували непотребом, йде з посади

Спеціальна комісія, яка займалася комплексною перевіркою роботи в школі-садку №3 в Івано-Франківську, озвучила висновок.Комісія постановила, що загалом робота харчоблоку в цілому відповідає нормі. Бактеріологічна експертиза та перевірка санстанції також не виявили суттєвих відхилень.

1393874442_pitanie

За даними анкетування, що було проведено в школі-садку №3, 84% вихованців закладу задоволені якістю харчування.

Було заявлено, що з лікарень за період з вересня по жовтень скарг про масове отруєння дітей харчовими продуктами не надходило.

Добові проби та температурний режим в холодильнику відповідають вимогам.

Щодо заявки батьків, що дітям не дають кондитерських виробів та фруктів, комісія інформує, що вихованцям дитячого садка видавали печиво кожного понеділка. Фрукти (яблука) надходили до закладу у великій кількості – за осінній місяць туди привезли 254 кг яблук, які й видавалися дітям.
Також висновком комісії заявлено, що меню для дітей формується згідно з нормами і вимогами, варіюється від пори року та віку вихованців.

Проте комісією були виявлені й деякі суттєві порушення.

Інвентаризація комори показала, що у мішках з крупами була міль та її личинки, в самій коморі також велике скупчення молі. Від керівництва садка заявок про міль в крупах не надходило. Проте в борошні молі не було виявлено (батьки закидали ці звинувачення керівництву садка).

В значній частині посуду знайдено пошкодження, вищерблення.

Товарне сусідство продуктів не дотримується – повидло, сосиски, сир зберігаються разом. Овочі також зберігаються з порушенням товарного сусідства. Приміщення, де зберігаються останні, брудне та непровітрюванє.

Цікавим фактом є те, що директор школи-садка №3 Ганна Дорошенко написала заяву на звільнення за власним бажанням і йде з посади. Подальший діалог батьки будуть вести вже з новим керівником закладу.

Читайте також  Віджати Прикарпаття: як сімейний клан екс-міністра уряду Азарова збудував “успішний” медичний бізнес

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.