Рейтинг найбільш завантажених перехресть Івано-Франківська

Кількість автотранспорту, котрий щодня курсує вулицями нашого міста, годі й перерахувати. За офіційними даними, лише в обласному центрі зареєстровано майже 55 тисяч автомобілів.

Колони машин по всьому місту сунуть довгими валками, а далі роз’їжджаються хто куди. І вже здається, ніби й не було завантаженого руху. Але є місця в Івано-Франківську, де в певні години скупчення автотранспорту змушує мимоволі задуматися над його кількістю або навіть шкодою від вихлопних газів. На порозі зима, а тому шкода від автомобільних випарів буде тільки зростати.

svitlofor-4

На початку цього року в Івано-Франківську проводилося дослідження викидів шкідливих компонентів автомобільними двигунами внутрішнього згоряння на дослідних ділянках в зимовий період. Фахівці порахували кількість транспорту, котрий щодня курсує містом, і визначили найбільш завантажені ділянки. Враховуючи їхні результати, подаємо сьогодні рейтинг цих перехресть, адже кількість транспорту на дорожніх розв’язках навряд чи коли-небудь зменшиться. А це явище мають можливість спостерігати не лише автовласники, але й пасажири та пішоходи. Деколи такі скупчення транспорту в одному місці навіть стають перепоною на шляху до роботи.

Пальму першості віддаємо дуже популярному в народі «Тисменицькому» напрямку. Перехрестя вулиць Незалежності – Івасюка – Микитинецька дійсно вражає кількістю транспорту. Фахівці підрахували, що в середньому за одну добу тут проїжджає 46 464 автомобілі. Ще декілька років тому там була дійсно проблема із виїздом з міста. Але після зміни руху транспорту за рахунок третьої смуги ситуація дещо покращилася. Принаймні у години пік немає затяжних заторів. Ми вже неодноразово писали про те, що саме це перехрестя чекає на грандіозну реконструкцію.

Там планують обладнати кільце, котре дозволить максимально спростити пропуск транспорту. На жаль, чи не найбільша тиснява на цьому перехресті також спостерігається кожного ранку, коли всі поспішають на роботу. Водіям і пасажирам доводиться добряче понервувати, поки такий важливий світлофор пропустить їх у володіння міста. Черга до перехрестя деколи тягнеться аж через міст до вулиці Декабристів. Це й не дивно, адже місто розширюється, саме за Бистрицею розбудовуються нові житлові масиви. Мешканцям приміських сіл Угорники, Микитинці та Хриплин також доводиться простоювати у заторах на цьому перехресті, аби потрапити у місто.

Читайте також  Два прикарпатських міста змагаються за звання найкрасивішого

На другій сходинці, як і можна було очікувати, перехрестя вулиць Новгородської – Галицької – Дністровської. І це не випадково, адже центральна частина міста приваблює автовласників, котрим треба не тільки на роботу, але й на ринок. Окрім міського транспорту, сюди воліють потрапити усі, кому не лінь. Скупчення легкових автомобілів та громадського транспорту на цьому перехресті буває настільки великим, що навіть пішоходи не встигають переходити вулицю. За добу в середньому тут проїжджає 42024 транспортні засоби.

Перекриття руху транспорту по вулиці Галицькій у сторону міської ратуші трохи зняло градус напруги. Але в години пік уся ця транспортна розв’язка потерпає від величезного затору. Метикуваті мешканці Івано-Франківська прекрасно розуміють, що у таких випадках містом найкраще курсувати на своїх двох. Особливо, якщо кудись поспішаєш. Рух на цьому перехресті може ще більше пожвавитися, якщо буде виконано рішення міськвиконкому щодо запровадження двостороннього руху по вулиці Дністровській.

Золота середина нашого рейтингу – перехрестя вулиць Незалежності – Залізничної. Це стратегічне місце перетину транспортних потоків із доброї половини області. Транспорт з усіх гірських районів, а також із Тисменицького, Коломийського та Тернопільського напрямків рине у сторону залізничного та центрального автовокзалу. Це перехрестя щодоби проїжджає в середньому 39840 транспортних засобів. Одні машини їдуть прямо до центру чи намагаються виїхати із міста, інші маневрують до вокзалу і з нього. Вулиця Залізнична деколи настільки завантажена, що транспорт простоює навіть по 10-15 хвилин у черзі до світлофора.

Північна сторона Івано-Франківська також не поступається кількістю транспорту. Мікрорайон «Пасічна» – проблемна зона для нашого міста. Скільки років уже планують розвантажити міст і звести ще один, але це питання ніяк не зрушить з місця. Але навіть не в мості проблема.

Читайте також  Двоє франківських студентів вночі врятували життя чоловікові без свідомості (фото)

Одним з найбільш завантажених перехресть є перетин вулиць Галицької – Горбачевського – Калуського шосе. Тут щодоби проїжджає в середньому 39384 транспортні засоби. Значне завантаження цього перехрестя спричинене єдиним транспортним коридором у напрямку Львова та декількох районів області. Нещодавно сюди ще й перенесли автовокзал із міжобласними та міжнародними рейсами, тому рух значно ускладнився великою кількістю автобусів.

Наш топ-5 завантажених перехресть замикає перетин вулиць Чорновола та Гординського. У цьому районі проходять основні дорожні артерії міста, і саме тут найпростіше переїхати із Мазепи на Чорновола чи навіть на Коновальця. Але про такі зручності перетину паралельних вулиць знає багато водіїв, тому й користають цим шансом. Є такі години, коли транспорт стоїть не лише на перехресті біля пологового будинку, але тягне за собою колони транспорту по всій вулиці Гординського та частини Мазепи зі сторони центру міста.

Тим часом рух на інших вулицях та перехрестях міста також інтенсивний. За допомогою сучасних ґаджетів можна дізнаватися в онлайн-режимі про затори попереду та оминати скупчення транспорту.

ТОП-5
1. Незалежності – Івасюка – Микитинецька 46464 авто/добу
2. Новгородська – Галицька – Дністровська 42024 авто/добу
3. Незалежності – Залізнична 39840 авто/добу
4. Галицька – Горбачевського – Калуське шосе 39384 авто/добу
5. Чорновола – Гординського 34968 авто/добу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.