Диво, яке стається раз на мільйон. Хвора на рак жінка вилікувалася та народила дитину

Хірург провів операцію за органозберігальною методикою видалення пухлини. Завдяки операції, яку виконав київський хірург-онкогінеколог Валерій Костіков, після раку жіночих органів завагітніла і народила здорове дитя Людмила Мирун зі Звенигородки на Черкащині.

fded717642f176eb9b92a99de1f52843

Після двох операцій і шести хіміотерапій. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень. Нині доньці Людмили, яку назвали Вікторією, вже сім місяців. Вона життєрадісна й здорова, про що свідчать два міцненькі білесенькі зубчики. Коли бачить маму – від радості починає розмахувати руками і ногами одночасно. Ніби передчуває, що сьогодні перша велика мандрівка в її житті – до Києва, до лікаря, який, по суті, подарував їй та її мамі життя.

У відділенні ендоскопічної хірургії Київського обласного онкоцентру онкогінеколог Валерій Костіков має в середньому сім операцій на тиждень. Але запам’ятав день, коли до нього приїхали Людмила з чоловіком. Пухлина виявилася злоякісною, ще кілька років тому це означало повну стерилізацію жінки – видалення матки разом із придатками.

Але Людмилі пощастило. Український хірург вирішив діяти за європейськими протоколами. І запропонував їй органозберігальну методику видалення пухлини. Ризик, але з шансом на материнство. Людмилу чекало дві лапароскопічні операції – це малотравматичні, але від того ще складніші хірургічні втручання. Після того – курс хіміотерапії. А потім – довгоочікуване народження дитини. Як відбуваються подібні операції, дивіться подробиці в сюжеті Галини Сергєєвої.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.