Інженер-правопорушник таки з’явився на суд

В Івано-Франківську відбувається судове засідання у справі  працівників КП «ЄРЦ» (зараз МІУК), яких  підозрюють у корупційних правопорушеннях.

14885877_1119048921506614_1946248474_n

Мова йде про депутатів міської ради від ВО “Свобода” Віктора Синишина і Василя Скиданчука, які, працюючи в «ЄРЦ», зареєстрували фірми «Станіслав-ІВ» та «Галичина-ІВ» відповідно, що отримували підряди від цього ж комунального підприємства. Загалом на двох вони уклали понад 40 договорів з проведення ремонтних робіт на понад 600 тис. гривень.

Сьогодні, 30 листопада, Віктор Синишин з’явився на суд. “Я рада вас нарешті бачити”, – розпочала засідання суддя.

Вона попросила дати пояснення, але Віктор Синишин сказав,  що дасть адвокат. Ви ж, мабуть, краще знаєте, сказала вона, але Синишин відповів, що статті буде давати адвокат. Останній дав ухвали, відповідно до яких просить закрити кримінальну справу

Каже, що є таке як строки, а вони закінчилися. Суддя запитала чи йому повідомили про підозру? Відповідач сказав, що ні. Його не притягували до кримінальної відповідальності по цій справі. Прокурор  каже, що така справа слухається, але по факту, а не по відношенні до Синишина.

Нагадаємо, наразі триває ще одна справа, але вона до суду не дійшла. Вона кримінальна, але по факту. Тому захисник хоче закрити її. А прокурор зазначає, що друга справа не має стосунку до Синишина, тому не треба закривати.

Захисник акцентує, що закон про запобігання корупції не можна трактувати до Синишина, бо він не був ні керівником, ні заступником підприємства, а тільки працівником.

Захисник каже, що прокурора не пояснила, де є конфлікт інтересів. Захисник вважає, що конфлікт інтересів відсутній, тому справу треба закрити. Адже нема наявності ознак порушення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.